Vinn eller forsvinn for Norge når Romania venter på bortebane tirsdag kveld

Arena Nationala Romania Norge spilltips

Det er for øyeblikket fire poeng opp til Sverige på den viktige andreplassen. Går resultatene Norges vei vil det kun være ett fattig poeng som skiller lagene før de to siste kvalifiseringskampene.

Romania – Norge
Arena Nationala, Bukarest
EM-kvalifiseringen, gruppe F
Tirsdag klokken 20:45

ROMANIA X NORGE UNIBET:
3.25 3.15 2.50 Spill nå

Men selv om både Norge og Spania skulle vinne, er jobben langt ifra gjort. Norge møter Færøyene og Malta i sine to siste kamper, mens Sverige møter Romania borte og Færøyene hjemme. Romanias siste kamp er mot Spania på bortebane.

Norge er med andre ord avhengig av at Romania enten vinner eller spiller uavgjort hjemme mot Sverige, samtidig som at Spania vinner sine to kamper mot de to respektive landene.

Ikke utenkelig, men det skal helt klart en stor porsjon flaks til.

Om det ikke går, så venter det uansett Nations League-playoff i mars. Det blir etter alle solemerker mot Serbia, som ikke ser ut til å klare å matche Ukraina og Portugal i sin gruppe.

Norges heteste ikke med

Det var nok en svært skuffet Lars Lagerbäck som fikk beskjed om at Erling Braut Haaland måtte melde forfall til disse to kampene. 19-åringen som står med hele 18 mål på 11 kamper så langt denne sesongen for Red Bull Salzburg kunne vært akkurat den jokeren han trengte for å få med seg minst fire poeng fra disse kampene.

Men som erstatter har Lagerbäck hentet inn Mohamed Elyounoussi, som er blitt varm i trøyen igjen i Celtic. Vingen, som var helt ute i kulden i Southampton, har fått mye tillit og også åpnet målkontoen etter utlånet til de regjerende skotske mesterne på tampen av overgangsvinduet.

Romania må klare seg uten sin mest erfarne forsvarsspiller, Vlad Chiriches. Sassuolo-spilleren måtte ut med skade i kampen mot Færøyene, og er ikke med i troppen mot Norge.

Forventede lagoppstillinger

Romania: Tatarusanu; Benzar, Nedelcearu, Rus, Tosca; Stanciu, Anton; Deac, Keseru, Hagi; Puscas

Norge: Jarstein; Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami; Johansen, Berge, Henriksen, Selnæs; Ødegaard; King

30 tusen barn på tribunene

Romania var egentlig dømt til å spille dette oppgjøret uten hjemmepublikum. Det på grunn av dårlig oppførsel, blant annet rasisme, av hjemmefansen i Romanias kamper hjemme mot Malta og Spania.

Men UEFA har gitt det rumenske fotballforbundet lov til å slippe inn barn under 14 år, i grupper på 10 med én voksen per gruppe. Totalt 30.000 barn er ventet på mektige Arena Nationala, som har en kapasitet på 55.000 tilskuere.

Arenaen sto ferdig i 2011, og er en av vertsstadionene til neste års Europamesterskap i fotball, sammen med 11 andre stadioner rundt om på kontinentet og de britiske øyer.

TV og live stream

Kampen blir sendt på TV 2 sin hovedkanal og på deres strømmetjeneste TV 2 Sumo.

Kampstart er klokken 20:45

Spilltips

Spilltips: Begge lagscorer!!

Odds: 2.02!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler