Klarer Norge å sikre seg et godt resultat mot Spania på Ullevaal?

Ullevaal stadion Norge Spania spilltips live stream

NORGE X Spania UNIBET:
6.75 4.25 1.50 Spill nå

Spania har med seg et relativt nytt og uprøvd mannskap, som ikke nødvendigvis er positivt for Norge. Her er det spillere som er sulten på å vise seg fram for landslagssjef Robert Moreno før neste års mesterskap.

Norge – Spania
Ullevaal stadion, Oslo
EM-kvalifiseringen, gruppe F
Lørdag klokken 20:45

Med seks spilte kamper av totalt 10 i Norges gruppe, gruppe F, er Norge plassert på fjerdeplass med ni poeng. Foran oss finner vi Romania på tredjeplass med 10 poeng, og Sverige på andreplass med 11 poeng. Det er med andre ord duket for en thriller-avslutning, der kun andreplassen kvalifiserer seg til Europa-mesterskapet neste år. Spania er soleklar gruppeleder med full pott og 18 poeng etter seks kamper.

Overkommelig motstand for Sverige og Romania

Våre to konkurrenter om andreplassen, Sverige og Romania, møter begge de to svakeste lagene i gruppen. Sverige har tatt turen til Middelhavet for å møte malta borte, mens Romania er i Nordsjøen der de skal møte Færøyene i Torshavn.

Vi skal dermed ikke forvente hjelp lørdag, og det mest sannsynlige utfallet er at Norge er fem og fire poeng bak før de siste tre kampdagene i gruppen. På Tirsdag venter Romania på bortebane for Norge, mens Sverige tar imot Spania. Tre poeng i Bukarest er med andre ord helt avgjørende for Lars Lagerbäcks menn.

Norges heteste ikke med

Det var nok en svært skuffet Lars Lagerbäck som fikk beskjed om at Erling Braut Haaland måtte melde forfall til disse to kampene. 19-åringen som står med hele 18 mål på 11 kamper så langt denne sesongen for Red Bull Salzburg kunne vært akkurat den jokeren han trengte for å få med seg minst fire poeng fra disse kampene.

Men som erstatter har Lagerbäck hentet inn Mohamed Elyounoussi, som er blitt varm i trøyen igjen i Celtic. Vingen, som var helt ute i kulden i Southampton, har fått mye tillit og også åpnet målkontoen etter utlånet til de regjerende skotske mesterne på tampen av overgangsvinduet.

«Ukjent» spansk tropp

Spanias landslagssjef Robert Moreno har valgt å utelate flere verdensstjerner fra troppen han har tatt med til Oslo og Stockholm. Av de mest kjente ansiktene man garantert ikke får se på Ullevaal-matten finner vi Jordi Alba, Cesar Azpilicueta, Isco, Alvaro Morata, Marco Asensio og Diego Costa.

Hele 14 av spillerne har åtte landskamper eller mindre, tre av dem har fortsatt ikke fått spille med det spanske emblemet på brystet.

Fordel Norge? Kanskje. Det er spillere som ikke er vant til å spille med hverandre, og de har ikke hatt alt for mye tid til å bli kjent med hverandre.

Men trolig ikke. Dette er sultne spillere som er blitt tatt med for å bevise at de har noe på landslaget å gjøre i fremtiden. Spania har én fot i EM allerede, og Moreno bruker de siste kampene på å la flere spiller gjøre seg fortjent til en plass i EM-troppen. Dette er også spillere som er med fordi de har gjort det meget godt for sine respektive klubber den siste tiden.

Forventede lagoppstillinger

Norge: Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami; Ødegaard, Berge, Normann, M. Elyounoussi; Sørloth, King

Spania: Kepa; Carvajal, Martinez, Ramos, Bernat; Thiago, Busquets, Saul; Rodrigo, Moreno, Oyarzabal

TV og live stream

TV 2 sender kampen på sin hovedkanal, i tillegg på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Kampstart er klokken 20:45.

Spilltips: Begge lagscorer!!

Odds: 1.96!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler