Revansjesugendt Norge bør vinne hjemme mot Romania fredag kveld

Norge Romania spilltips live stream

Vil du spille på Norge – Romania? Gjør det hos Nordicbet!

Spill på Norge-seier til fine 2.00 i odds!

Norge står med kun ett poeng etter to kamper i gruppe F, og bør ta seks av seks mulige poeng i de to neste kampene. Etter Romania venter Færøyene på bortebane.

Norge – Romania
Ullevaal stadion, Oslo
EM-kvalifiseringen, gruppe F
Fredag klokken 20:45

Odds på kampen fra Betsson:

1 Hjemmeseier: 1.98
X Uavgjort: 3.30
2 Borteseier: 4.05

Det ble en høydramatisk kamp på Ullevaal når Sverige kom på besøk for tre måneder siden. Norge ledet 2-0, og så ut til å cruise inn til en vel fortjent seier over våre naboer.

Men i de siste tjue minuttene av kampen slo svenskene tilbake, reduserte til 2-2, før de i det aller siste spilleminuttet tok ledelsen. Heldigvis for alle som er glad i Norge reddet innbytter Ola Kamara 3-3 på overtid, og sikret dermed Norges første poeng i EM-kvalifiseringen.

Poenget kom tre dager etter at Norge ble rundspilt av Spania på Mestalla i Valencia, men slapp unna med kun 1-2 i bagasjen. Et resultat som kan bli gull verdt om kampen om andreplass blir avgjort på målforskjell.

Romania har karret til seg tre poeng så langt i kvalifiseringen. De startet med å tape 1-2 borte mot Sverige i det som var et svært tett oppgjør, før de slo Malta komfortabelt 4-1 på hjemmebane.

De to beste lagene i gruppen kvalifiserer seg til neste års mesterskap, men Norge får uansett en y mulighet til å kvalifisere seg i mars neste år om de ikke skulle klare topp to, etter at de vant sin Nations League-gruppe forrige høst.

Spennende generasjon på gang for Romania

Romania har et svært spennende lag med seg til Oslo, der blant annet Gheorghe Hagis sønn Ianis er en av de største stjernene. Landet er også kvalifisert for sommerens U21-EM.

Av andre spillere som Norge skal passe seg for finner vi Nicolae Stanciu. Al Ahli-spilleren har to ekstremt gode skuddføtter, i tillegg til stortalentet Razvan Marin.

Norges troppnyheter

Som vanlig har Lars Lagerbäck tatt ut det som er en tilnærmet lik tropp som under forrige samling. Svensken er kjent for å foretrekke en fast stamme i laget, og gjør alltid så få utskiftninger som overhodet mulig.

Men det er to nye ansikter i denne troppen. Odds keepertalent Sondre Rossbach, og Russland-proff Stefan Strandberg. Førstnevnte er med mest for å kjenne på nivået, mens sistnevnte er tilbake igjen på landslaget etter et godt utlån fra Krasnodar til Ural Yekaterinburg i russisk toppserie.

I dag ble det klart at Stefan Johansen ikke kommer til å spille, han lider av sykdom. I tillegg har Martin Linnes forlatt troppen grunnet at han i natt ble far.

Forventet norsk lagoppstilling

Hansen;

Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Meling;

Ødegaard, Berge, Selnæs, Møller Dæhli;

King, T. Elyounoussi

Spilltips: Norge vinner

Norge har forbedret seg helt enormt under Lagerbäck, og vi vant blant annet alle våre hjemmekamper i 2018. Dog var kollapsen mot Sverige urovekkende, og et tegn på at fundamentet som Lagerbäck har bygget opp ikke er like stødig som både han og andre trodde.

Romania kan by på problemer, det viste de senest borte mot Sverige, og er absolutt i stand til å spolere den norske festen. Men vi har en god følelse, og tror dette laget slår kraftig tilbake etter skuffelsen for tre måneder siden. Man har i tillegg Ajer og Berge tilbake i startoppstillinger, to sultne og meget talentfulle unge spillere.

Vi går for norsk seier til fine 2.01 i odds hos NordicBet.

Spill her!

TV og live stream

Det er TV2 som har rettighetene til å sende EM-kvaliken i Norge, og dette oppgjøret blir sendt på kanalens hovedkanal fredag. Du kan også se kampen på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler