Stoppertrøbbel for Lagerbäck før Malta-kampen

Norge Malta spilltips

Kun tre poeng er godt nok hjemme mot det lille landet fra Middelhavet om Norge fortsatt skal være med i kampen om å kvalifisere seg direkte til neste års Europamesterskap.

NORGE X MALTA UNIBET:
01.05 14.00 56.00 Spill nå

Norge – Malta
Ullevål stadion, Oslo
EM-kvalifiseringen, gruppe F
Torsdag klokken 20:45

Med én seier, ett tap og to uavgjorte så langt er Norge fjerdeplassert i gruppe F. Spania leder gruppen med full pott etter fire kamper mens Sverige og Romania følger bak med syv poeng, to mer enn Norge.

Sverige møter Færøyene på bortebane mens Romania tar imot Spania på hjemmebane. Med andre ord er det store muligheter for å klatre opp på den viktige andreplassen om man skulle vinne hjemme mot Malta og i tillegg stikke av med alle tre poengene på Friends Arena på søndag.

LES OGSÅ: Vi har sett hvor mye spilletid de norske landslagsgutta har fått i sine respektive klubber de siste ukene.

Hvem starter mot Malta?

Det var en kjedelig beskjed å få for Lars Lagerbäck at Kristoffer Ajers skade kom til å holde han borte fra begge disse to viktige kampene. Celtic-spilleren ble tatt med i troppen i håp om at han kunne rekke dem, men mandag ble det klart at man ikke får sett 21-åringen på matten på torsdag.

Ruben Gabrielsen har blitt hentet inn for å ha nok dybde på stopperplass, men med en skadeutsatt Tore Reginiussen og en kamprusten Håvard Nordtveit er midtforsvaret nå Norges klart svakeste ledd.

Reginiussen blir nok spart mot Malta, så man er sikker på at han er 100% til Sverige-kampen. Han fullførte heller ikke treningen onsdag. Dermed ser det ut til at Nordtveit og Hovland blir stopperpar.

Rune Almenning Jarstein er selvskreven mellom stengene, mens Omar Elabdellaoui og Birger Meling trolig tar de to backplassene. På midten er Markus Henriksen og Sander Berge favoritter hos Lagerbäck, og begge to blir nok å finne i startelleveren til tross for førstnevntes mangel på spilletid i Hull.

Med Moi utelatt fra troppen blir Stefan Johansen trolig benyttet som venstrekant igjen, mens Martin Ødegaard nå har gjort høyresiden til sin egen.

På Onsdagens trening ble Erling Braut Håland brukt ved siden av Joshua King på topp, og vi både håper og tror at han får sjansen fra start mot et svakt Malta-forvar.

Dermed får vi dette laget torsdag kveld (4-4-2):

Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit, Hovland, Meling; Ødegaard, Henriksen, Berge, Johansen; Håland, King

Spilltips: Norge vinner komfortabelt

Noe annet enn seier i dette oppgjøret er uakseptabelt. Malta har aldri vunnet mot Norge, og åtte av elleve kamper totalt i historien har endt med norsk seier. De to forrige møtene, i kvalifiseringen til EM i 2016, vant Norge 3-0 borte og 2-0 hjemme. Syv av åtte norske seire har endt med tomålsseier eller mer.

Så vårt spilltips er at Norge vinner med minst to mål, til beskjedne 1.53 i odds hos Unibet.

Spill her!

TV og live stream

Kampen blir sendt på TV2s Hovedkanal, og du kan også se kampen på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Kampstart er klokken 20:45.

Heia Norge!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler