Norge klar for en knalltøff åpning på EM-kvaliken mot Spania på Mestalla

Spania Norge spilltips live stream

Vil du streame fotball? Gjør det hos Unibet!

Sett inn kun 100 KR og se ubegrenset kamper øyeblikkelig!

I tillegg til Spania er Norge i gruppe sammen med Sverige, Romania, Malta og Færøyene. De to beste lagene i gruppen er garantert plass i neste års Europamesterskap.

Spania – Norge
Mestalla stadion, Valencia
EM-kvalifiseringen, gruppe F
Lørdag klokken 20:45

Norsk landslagsfotball er i vinden etter et meget godt 2018, der Norge vant hele åtte av ti kamper. Mot Australia, Albania, Island og Panama i vennskapskamper, og to ganger mot Kypros, mot Slovenia og mot Bulgaria i UEFA Nations League. De to siste kampene endte med tap for Bulgaria og uavgjort mot Slovenia, også det i UEFA Nations League.

Spill RIZK-fritt på kampen!

Spill for 200 kr eller mer på Spania – Norge hos RIZK

Spania uten flere stjerner

Men til tross for en fantastisk form er det ingen som forventer at Norge skal få med seg noe fra Mestalla lørdag. Det til tross for at Spanias tropp mangler flere stjernespillere.

Hverken Cesar Azpilicueta, Marc Batra, Nacho, Koke, Isco eller Diego Costa er med, i tillegg til flere andre spillere man vanligvis finner i Spanias tropp.

Derimot har manager Luis Enrique tatt med hele fem debutanter. Det er forsvareren Sergi Gómez fra Sevilla, midtbanespillerne Fabian Ruiz fra Napoli, Sergio Canales fra Real Betis og Iker Muniain fra Athletic Club og angriperen Jaime Mata fra Getafe.

Ingen Sander Berge i Norge-troppen

Tidligere Vålerenga-spiller Sander Berge har hatt en kometkarriere på landslaget etter at Lars Lagerbäck tok over, og unggutten er åpenbart en favoritt hos svensken.

Men dessverre har hans to første år på landslaget også vært blitt preget av skader. Forrige vinter var han ute i flere måneder med skade, og det samme er tilfellet nå. Han har ikke spilt klubbfotball i Belgia siden januar, og det er enda noen uker før han er ventet tilbake på fotballbanen.

Forventede lagoppstillinger

Onsdag ettermiddag ble denne elleveren drillet av Lagerbäck:

Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami; Ødegaard, Henriksen, Selnæs, Johansen, Maars Johnsen, T. Elyounoussi. (Joshua King tar trolig plassen til Maars Johnsen).

TV og live stream

Du kan streame denne kampen på strømmetjenesten TV 2 Sumo, og du kan se den på lineær-TV på TV 2s hovedkanal.

Spilltips: Begge lag scorer

Dette er selvsagt en nærmest umulig oppgave for Norge. Men vi skal ha i baktankene at dette er en nokså nykomponert tropp, som trolig trenger litt tid til å bli skikkelig kjent med hverandre.

Men Norge har en Joshua King i storform fremst på et lag som generelt strutter av selvtillit. Er det en gang vi skal overraske mot Spania på bortebane så er det i dette oppgjøret.

Begge lag scorer: 2.32 i odds hos Unibet!

Tidligere møter

For vi har slått Spania i en tellende kamp før vi. Riktignok må vi nesten 19 år tilbake i tid, da Norge vant 1-0 i gruppespillet i Europamesterskapet i Nederland og Belgia.

Tre år senere vant Spania 5-1 sammenlagt i playoffen til Europamesterskapet i Portugal. I tillegg har man tre møter før år 2000, 0-0 i 1996, 0-1 i 1996 og 0-3 i 1978, alle vennskapskamper.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler