Nederland – Tyskland: to gamle kjemper møtes til kamp på Johan Cruijff ArenA

nederland tyskland spilltips

Det er to av Europas mest historiske landslag som braker sammen på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam på søndag. Tyskland har vunnet VM fire ganger og har tre ganger tidligere hevet pokalen i EM. Nederland på sin side, har bare vunnet EM en gang i 1998 og er innehaver av den heller uheldige rekorden som det laget som har spilt flest VM-finaler uten å vinne.

De to nabolandene har en lang fotballhistorie og har gjennom årene møttes hverandre mer enn 40 ganger. Det har endt med, 16 seiere til Nederland, 13 til Tyskland og 11 uavgjort. Det er lenge siden storhetstiden til Nederland på 1980- og 1990-tallet, og til manges skuffelse kom de seg ikke VM i 2018. Det resulterte i at Dick Advocaat trakk seg og inn kom Ronald Koeman, som så langt ser ut til å ha fått de orange tilbake på vinnersporet med sterke seire over både Frankrike og Tyskland.

Nederland vant sin gruppe i Nations League til tross for at de var i gruppe med storheter som Frankrike og Tyskland. Det betyr at om de ikke skulle sikre seg en EM billett gjennom kvaliken, er de sikret en ekstra sjanse gjennom playoff-kamp. Den muligheten har ikke Tyskland, og selv om alle forventer at Nederland og Tyskland vil innta første og andreplass i gruppe C, hvor de skal spille mot Estland, Hviterussland og Nord-Irland, har Nederland mindre press på seg enn sine tyske naboer.

Tyskland har hatt en langt mer ujevn oppkjøring til den første kvalikkampen og har på sine siste fem kamper bare to seire mot Peru og Russland. Treningskampen mot Serbia på onsdag denne uken endte 1-1.

Mot Nederland ble det 3-0 tap borte og hjemme klarte de bare 2-2. De gikk i tillegg på tap mot Frankrike under Nations League. Nederland har et mentalt overtak på Tyskland og på sine tre siste hjemmekamper kan de vise til sterke 9-0 sammenlagt mot Tyskland, Frankrike og Hviterussland.

Mange nye ansikt i Lows tropp

Det var mange som reagerte på at Low til VM 2018 utelot en rekke spillere som var med å vinne VM i 2014, og etter deres sjokkerende oppvisning i 2018 gjorde Low det klart at tiden var kommet for et skifte. I troppen har han gjort plass til tre nykommere i Lukas Klostermann fra RB Leipzig, samt Maximilian Eggestein fra Werder Bremen og Niklas Stark fra Hertha Berlin. I tillegg har han med en rekke spillere som bare står med tre til fem landskamper fra før.

Spørsmålet er om dette unge laget virkelig kan måle seg mot et Nederland som stiller med stjerner som Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum fra Liverpool, og en rekke Ajax-spillere som Matthijs de Ligt, Daley Blind, Frenkie de Jong og Donny van de Beek, som alle har Johan Cruijff ArenA som hjemmebane.

Hvor kan du se Nederland Tyskland?

Om du ønsker å holde et ekstra øye med kampen for å se om oddskupongen din går inn, kan du se den på TV2 Sporten og på TV2 Sumo.

Nederland fortsetter sin sterke hjemmestatistikk

Under ledelse av Ronald Koeman har Nederland virkelig fått sving på sakene igjen og mot et ungt og noe erfarent Tyskland tror vi at de tar sin andre seier på tre forsøk. Unibet gir deg 2,5 i odds på seier til Nederland, men plusser du på at begge lag scorer får du en flott kupong med 3.9 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler