DISSE SPILLERNE HAR LEVERT – SJEKK HVEM SOM LIGGER ØVERST PÅ STATISTIKKENE I NORSK FOTBALL

Fotballsentralen holder oversikt over statistikk fra norsk fotball gjennom hele sesongen. Du finner også rikelig med stats på både spillere og lag helt tilbake til 2011. Denne sesongen vil du få servert deler av statistikken på Fotballkanalen.

Rosenborg er det eneste laget som har tre seire på bortebane så langt i årets Eliteserie. Denne helgen kan flere lag stå ubeseiret på bortebane. Blant annet Ham-Kam og Korsvoll som begge har 6-1 i målforskjell på sine to første bortekamper.

Ohi Omoijuanfo er den spissen som har scoret flest mål i de to øverste divisjonene i Norge. Vår statistikk viser at Stabæk-spissen scorer hvert 74 minutt han er på banen og det gjør han også til den mest effektive spissen.

NB: Fotballsentralen regner kun målsnitt på spillere som har spilt mer enn 400 minutter i årets sesong. Derfor vil spillere som Vegard Braaten(269 min) og Lasse Bransdal(268 min) ikke dukke opp på listen til tross for at de på tre kamper har et bedre målsnitt enn Omoijuanfo.

Leverer for gamleklubben:
Altas Vegard Braaten har åpnet forrykkende i årets 2.divisjon avdeling 1. Spissen har scoret 6 mål på de tre første kampene og er dermed den mest effektive spissen i Norge per tidspunkt. Foto: Digitalsport

En rekke spillere har kommet inn fra benken og scoret mål. Ull/Kisas Kristoffer Ødemarksbakken har scoret begge sine mål fra benken i det 89 minutt mot Arendal og Strømmen.

FKHs Johnny Buduson har blitt byttet inn i samtlige 6 kamper i årets eliteserie. Den tidligere Skeid-spissen startet kampen mot FK Fyllingsdalen i cupen men venter fortsatt på eliteseriedebuten fra start.

Både Ulfs Sakku-Pekka Sahlgren og RBKs Andre Hansen har sammen med sine forsvarsfirere vist solid form så langt i sesongen.

i 2.divisjon har Idar Lysgård(Skeid), Ole Kristian Lauvli og Hans Eivind Rydeng(Fløya) fortsatt tilgode å slippe inn mål etter tre spilte runder.

Reddet laget flere ganger:
Sandnes/Ulfs svært solide sisteskanse Sakku-Pekka Sahlgren har vært en av OBOS-ligaens beste keepere i år. Det gjenspeiler seg også i tallene hvor han er den eneste keeperen i 1.divisjon som har holdt 0en i fire kamper.

Vil du se mer statistikk på på spillere og lag fra Eliteserien til 3.divisjon? Besøk Fotballsentralen og se statistikk helt tilbake til 2011.