Belgia mot England – Hvem tar hjem bronsemedaljen?

Begge lagene må prøve å bli kvitt skuffelsen fra semifinaletapene tidligere i uken før de nå møtes for andre gang i turneringen. Det første oppgjøret endte med en 1-0-seier til Belgia i den siste relativt ubetydelige gruppespillskampen.

Belgia – Kroatia
Krestovsky stadion i Saint Petersburg
VM – Bronsefinale
Lørdag klokken 16:00

Og om de klarer å bli kvitt den verste skuffelsen vil nok England være det laget som føler de har prestert best i forhold til forventingene før mesterskapet. Belgia på sin side, med det mannskapet de har, vil nok fortsatt føle at de hadde alle muligheter til å gå helt til topps i Russland.

Med spillere som Eden Hazard, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku er det nok ingen tvil om at det hadde vært få som hadde hevet øyenbrynene om det var de røde djevlene som til slutt løftet trofeet på Luzhniki stadion i Moskva.

Men nå ble det altså kamp om tredjeplassen i Saint Petersburg, en plassering Belgia kun har kjempet om én gang tidligere. Det var i 1986, og den gangen ble det tap for Frankrike. Belgia er nok derfor veldig sugen på å innkassere sin beste VM-prestasjon i historien lørdag ettermiddag.

Veien til bronsefinale har bestått av gruppeseier i gruppe med England, Panama og Tunisia, mens utslagsrundene har endt med 3-2 over Japan, 2-1 over Brasil og et 0-1-tap mot Frankrike nå sist i semifinalen.

Når turneringen er over og Premier League-sesongen igjen nærmer seg vil nok både engelske spillere og fans se tilbake på VM i Russland med stolthet. Ingen hadde forventet at England skulle nå så langt, og på veien til semifinaletapet fikk vi se flere gode engelske prestasjoner.

I gruppespillet sørget tapet for Belgia for at det ble andreplass i gruppen etter at det først ble solide seire mot Panama og mot Tunisia. I utslagsrundene ble Colombia slått i straffesparkkonkurranse før det ble en relativt komfortabel seier over Sverige i kvartfinalen. Kroatia ble som kjent for sterke i semifinalen etter en meget spennende straffesparkkonkurranse.

Lagnyheter

England måtte avslutte kampen med kun 10 mann da Kieran Trippier måtte forlate banen med en skade i lyskeområdet i ekstraomgangene. Men fredag trente backen med England-laget og det vil dermed være muligheter for å se han også i Englands siste kamp dette mesterskapet.

Kyle Walker og Jordan Henderson måtte også forlate banen mot Kroatia og det er store sannsynligheter for at de står over kampen mot Belgia. Det er uansett ventet at Southgate gjør en del forandringer på laget for å gi en større del av troppen en siste smak på VM-spill.

Det kan bety at foreløpig toppscorer Harry Kane også kan bli spart, da han har sett sliten ut, spesielt i de to siste kampene. Romelu Lukaku er to mål bak på toppscorerlisten, men også han kan risikere å måtte starte på benken lørdag.

Thomas Meunier er tilbake etter karantene, og blir trolig å se i Belgias startoppstillinger. Men også Martinez er ventet å gjøre en hel del endringer på et Belgia-lag som nå har spilt mange kamper på få dager i Russland.

Forventede lagoppstillinger

Belgia: Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Boyata; Meunier, Fellaini, Witsel, De Bruyne; Mertens, Batshuayi, Carrasco

England: Butland; Jones, Cahill, Maguire; Alexander-Arnold, Dier, Delph, Rose; Loftus-Cheek, Lingard; Vardy

TV og live stream

TV2 og NRK deler på rettighetene til å sende VM på TV i Norge, men begge kommer til å bli sendt på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no

Oddstips til kampen

Det er to lag som har sagt at de tar kampen seriøst, men som trolig stiller med noe reduserte førsteellevere som møtes lørdag ettermiddag. Det er derfor litt vanskelig å forutse kampbildet, men bredden i Belgias tropp er en god del bedre enn det den er hos England.

Og med en del spillere fra start som ikke alltid får lov til å starte kamper for landslaget kan det raskt bli gøy, da de selvsagt er ute etter å imponere frem mot tellende kamper til høsten og neste år. Vi tror derfor det kan bli et artig oppgjør, og ikke se bort i fra at det kan komme en del mål.

Derfor går vi for at begge lag scorer pluss over 2,5 mål til oddsen 1.82 hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler