WORMGOOR KLAR FOR BRANN

Aalesunds nederlandske midtstopper Vito Wormgoor er klar for Brann. 28-åringen har gjennomført den medisinske testen og signert en kontrakt ut 2019 med bergenserne.

(Foto: Digitalsport)

– Vi har tre solide stoppere i klubben i Bismar Acosta, Fredrik Pallesen Knudsen og Jonas Grønner, men har sett etter en fjerdemann fordi Vadim skulle dra. I Vito har vi funnet en spiller i sin beste alder, med solid erfaring og med egenskaper vi kommer til å få glede av, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

Forsvarssjefen blir dermed den første nye signeringen til Brann inn mot 2017-sesongen. Fra før har laget mistet blant annet Erik Huseklepp og trolig også Vadim Demidov. Dermed har også klubben økonomi til å signere en spiller av dette kaliberet.

Nederlenderens overgang til Brann fra Aafk er gratis, men etter hva Fotballkanalen erfarer får Wormgoor en kontrakt som kan sikre han opp mot 3 millioner kroner i årets sesong.

I Aalesund er man ikke spesielt glad for at spilleren som kom inn i sommer og fremsto som en forsvarsbauta når laget trengte det som mest nå forsvinner.

– Han er så god at jeg blir forbannet på at han kan havne i Brann, uttalte Aafk-kaptein Bjørn Helge Riise til BA i forrige uke(krever innlogging):

Branns nye midtstopper har store tanker om tiden som kommer i Bergen.

– Jeg er her for å hjelpe Brann. Kanskje vi kan gjøre det vanskelig for Rosenborg å vinne Eliteserien, spår nykommeren.

– Brann har en slags engelsk kultur som tiltrekker meg. Det er store forhold her, god atmosfære med mye fans og byen virker bra. At vi skal spille i Europa var også viktig for meg, påpeker han til klubbens hjemmesider.

Fotballkanalen

268 Artikler