– VI MÅ INNSE AT VI ER ET BÅNNLAG

IK Start reiste seg etter cupfadesen mot Fløy og slo Jerv i Sørlandsderbyet, i en kamp som ble Jervs tiende kamp uten seier

4>

Det var en fantastisk ramme for Sørlandsderbyet på Sør Arena. Sol, 20 grader og nærmere fem tusen på tribunen tok i mot Start og Jerv til en kamp som har blitt snakket om i månedsvis.

Jerv startet kampen best, men som tidligere i sesongen ble det uten resultat. I stedet var det vertene som kunne gå til pause med en tomålsledelse, etter to fantastiske hjørnespark fra Starts høyreback, Eirik Wichne. Høyrebacken var også i fokus mellom målene, da han felte Ulrik Berglann inne i egen 16-meter, en takling hele stadion trodde dommeren skulle blåse straffe på, men den gang ei.

– Det er gode dødballer fra Start, og når de går inn så får de kampen inn i sitt spor, sier Glenn Andersen etter kampen.

Daniel Aase som scoret i første omgang tok rollen som servitør i andre, da han åpnet hele Jerv-forsvaret med en pasning til Espen Børufsen. Børufsen takket like så godt med å sette inn vertene sin tredje.

Etter å ha kommet under med tre våknet Jerv. Først reduserte innbytter Christopher McConnacher med et frispark i keeperhjørnet. Ti minutter senere tupper Glenn Andersen ballen gjennom til innbytter Eirik Haustad som satte Jervs andre. En scoring som spredde nervøsitet både blant Startsupporterne og spillerne. Desverre for Arne Sandstø sine menn startet opphentingen for sent, og Start kunne juble i det dommeren blåste av nærmere fem minutt på overtid.

En av de som bidro både med meter og mål var Espen Børufsen. Kantspilleren var stadig fremme med farlige innlegg, og sprang til krampa tok han. Etter kampen var han både lettet og utrolig glad.

– Det her er deilig. Det ble litt mer spennende enn vi hadde både trodd og håpt på. 3-0 skal man dra i land ganske greit, men de får to ganske unødvendige mål synes jeg. Det finnes nok mange forklaringer på hvorfor det skjer, men vi gir vekk initativet, og klarer ikke helt å komme opp i press, da blir det vanskeligere, sier Børufsen

Børufsen var også veldig glad for å se så mye folk inne på Sør Arena:

– De hjelper oss veldig, vi hører de veldig godt og det er sån vi vil ha det. Nå får vi håpe at det fører til at det kommer enda flere i kampene som kommer, fortsetter Børufsen.

Steinar Pedersen var strålende fornøyd etter kampen:

– Det å vinne er alltid utrolig deilig. Jeg hadde selvsagt heller sett 4-0 enn den spenningen vi hadde i dag, men vi klarer ikke å re-sete etter de reduserer første gangen der. Men gutta legger ned en enorm arbeidsinnsats og det er i bunn og grunn en god kamp, en fullt fortjent seier.

Ikke for sarte sjeler

SEIERHERRE: Steinar Pedersen var godt fornøyd med å slå Jerv foran nærmere 5000 tilskuere på Sør Arena. Foto: Andreas Hopen

På slutten var det stor spenning med et Jerv lag som presset på for utligning, en slik situasjon mener Pedersen ikke er for alle:

– De sluttminuttene er rett og slett ikke for sarte sjeler. Man står og jager spillerne opp i press, samtidig som man må ta beslutninger. Jeg kunne egentlig byttet hele laget, så slitne som de var. Da var det bare snakk om å gjøre de riktige byttene for kampen.

Trenerkollega Arne Sandstø har ikke hatt noen enkel start på sesongen. Etter ti kamper står Jerv uten en eneste seier, nå mener han at Jerv må erkjenne hva klubben egentlig er:

– I dag er det litt fysikk og noen dødballer som er den store forskjellen mellom oss og Start. Det hjelper ikke oss at vi er på høyde med de spillemessig, sier Sandstø før han fortsetter

– Nå må vi erkjenne at vi er et bånnlag. Så får vi jobbe ut i fra det, så enkelt er det.

Til tross for en lang periode med dårlige resultater synes ikke Sandstø at stemningen er dårlig:

– Stemningen er ikke noe dårligere enn at vi er skuffet når vi taper fotballkamper. Det tar et par dager, men så inn mot kamp har alle troen på at vi kan vinne, sier Sandstø som er klar på at det er foran mål forskjellen ligger:

– Vi er helt død foran mål, vi er ofte i situasjoner foran mål, men det er ikke god nok presisjon, avslutter Sandstø.

Andreas Hopen

92 Artikler