TRENINGSKAMPER FREDAG 13.JANUAR

Vålerenga – Asker 1-0
(Mål Vålerenga – Magnus Grødem)

Les mer om kampen her: Debutant banens beste i årets første treningskamp for VIF

Sarpsborg 08 – Mjøndalen 1-0
(Mål Sarpsborg 08 – Jørgen Strand Larsen)

Etter en rotete start på kampen hvor S08 fort kunne ledet både med både en og to mål, kom MIF bedre med utover i omgangen. Begge lag hadde sine sjanser, men det sto 0-0 til pause.

Sarpsborg 08 som har en jevn og god spillerstall, stilte med to tilsvarende 11ere i hver omgang. Dette kom bedre til syne utover i 2.omgang og til slutt var det banens yngste spiller Jørgen Strand Larsen(17) som kunne sende S08 i ledelsen etter å ha plassert ballen vakkert til side for Mjøndalen-keeper Sosha Makani.

Spissen er nylig tatt ut til G17-landslaget og viste i løpet av omgangen at han er en av de mest spennende spiss-talentene vi har i Norge for øyeblikket.

Også Mjøndalen slapp til flere talenter utover i kampen som bar preg av mange bytter og lite finspill. Tippeligalaget var jevnt over best, men klarte heller ikke å omsette kontrollen til sjanser og dermed ebbet kampen ut i 1-0.

I tillegg til de unge spillerne testet Mjøndalen en ny prøvespiller. Faisal Dahir spilte i fjor på Grorud og fikk 90 minutter av Vegard Hansen i Østfoldhallen. Han kom greit fra oppgaven uten å utmerke seg nevneverdig.

Oppsal – Lørenskog 4-3

Både Oppsal og Lørenskog rykket ned fra fjorårets Post-Nord Liga og møtte hverandre til årets første test i Valhall i går kveld. Lørenskog var klart best sett under ett men lå allikevel under 0-2 mot et effektivt Oppsal-lag som klarte nettopp det som Lørenskog ikke klarte. Å sette sjansene sine.

Lørenskogs nye trener Julian Madsen som kom fra Førde tidligere i vinter var fornøyd med prestasjonene men ikke med resultatet.

– Det var en grei gjennomkjøring hvor vi tidvis får spillet til å gli. Føler vi er det beste laget på banen, men vi slipper inn for billige mål. Spesielt irriterende at to av Oppsal sine mål er soleklart offside, men det er januar for dommerne også, sier Madsen til Lokalfotballen.

Dermed er treningskampene i gang igjen og vi tror vi kan snakke for flere i Fotball-Norge når vi kjenner at det er godt å komme igang igjen med moroa. Vinteren i Norge er lang, og for alle som er glad i fotball gjelder det å glede seg over alle høydepunktene frem mot en ny sesong.