Et start med startvansker tar imot et brennheit Brann i Eliteserien lørdag

IK Start – SK Brann
Sparebanken Sør Arena, Kristiansand
Eliteserien, runde 9
Lørdag klokken 18.00

Start har til tross for store innkjøp og satsing etter oppkjøpet i fjor sommer underprestert voldsomt i starten av første sesong tilbake i den øverste divisjonen igjen.

På de ni første serierundene står sørlandslaget med fattige fire poeng. Starts eneste seier så langt var i sesongpremieren hjemme mot Tromsø, en kamp som endte 4-1. Ellers har det blitt tap i alle andre seriekamper utenom 1-1 borte mot Stabæk for tre runder siden.

Tidenes sesongstart

Om stemninger forståelig er litt nedtrykt for tiden kan man si den er det stikk motsatte i Bergen. Men til tross for at Brann har tatt 22 av 24 mulige poeng, kun har sluppet inn to mål og topper Eliteserie-tabellen suverent har ikke bergenserne tatt helt av enda.

På fire hjemmekamper så langt har kun 8963 mennesker i snitt kommet for å se Bergenslaget spille. Men fortsetter prestasjonene fremover vil vi nok snart se de tre tribunene på Brann stadion bli fylt til randen.

Begge knepent videre i cupen

Start møtte et Egersund-lag som sliter i PostNord-ligaen på bortebane i den tredje runden av cupen denne uken, og et mål av Mathias Bringaker et kvarter før slutt sørget for at Start avanserte til runde fire med knapp margin.

Heller ikke Brann overbeviste når de møtte Fyllingsdalen på Varden Amfi i Bergen. 3500 tilskuere fikk se Deyver Vega score kampens eneste mål like etter pause. Brann møter Lillestrøm borte i runde fire mens Start tar imot Sarpsborg 08-døderene HamKam på Sør Arena.

@deyver92 matchwinner in the cup Wednesday. Brann is unbeaten in 11 games this season.

A post shared by Sportsklubben Brann (@sportsklubbenbrann) on

Lagnyheter

Håkon Opdal er utilgjengelig i flere uker fortsatt for kampens hjemmelag, men også Twum, Borufsen, Hollingen, Sagberg og Selvesen er ute med skader. Daniel Aase er tilbake i trening men mangler kamptrening. Lars Jørgen Salvesen er suspendert grunnet sitt røde kort forrige serierunde.

Ruben Kristiansen sliter fortsatt med lysken, så vi vil trolig igjen se Rolantsson på venstrebacken og Marengo, eventuelt Vega, på venstrekanten.

Forventede lagoppstillinger

Start (4-5-1): Deumeland; Lowe, Larsen, Berger, Käck; Sigurdason, Aremu, Skaanes, Hadzic, Kabran; Finnbogason

Brann (4-3-3): Sahin-Radlinger; teniste, Wormgoor, Acosta, Rolantsson; Haugen, Heltne Nilsen, Barmen; Komsoon, Skålevik, Marengo

Hvordan ser du kampen med live stream?

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Spilltips til oppgjøret mellom Start og Brann

Brann er ikke overraskende favoritter lørdag kveld. Men når Brann er i flyten går alle og venter på at sprekken skal komme, og den kommer ofte mot lag som skal slås. Men Brann anno 2018 er ikke det Brann fotball-Norge har vært vant med de siste tiårene. Lager ser rett og slett bunnsolid ut, og det er ingenting som tilsier at det skal stoppe mot Eliteseriens for tiden dårligst presterende lag.

Start har fortsatt en del skader, og selv om de har en tropp tilsier bedre prestasjoner tror vi ikke dette er kampen det kommer til å snu for Kristiansand-laget.

Vi går for borteseier og tre nye poeng til Brann til en relativt god odds på 1.82 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler