Klart for nervepirrende kamp om Eliteserie-spill på Fosshaugane i kveld

Sogndal – Ranheim
Fosshaugane Campus
Eliteserien Playoff, første kamp
Onsdag klokken 18.00

Sogndal tar i kveld imot Ranheim til den første av to oppgjør i kampen om Eliteserie-spill 2018, og Sogndal er klare favoritter mot trønderene.

Nedrykksdrama i siste serierunde

Det var klart for masse dramatikk før den siste runden av Eliteserien denne søndagen da Sogndal og Aalesund med lik poengsum befant seg på henholdsvis kvalik-plass og direkte nedrykk.

Sogndal tok imot Vålerenga hjemme mens et medaljejagende Strømsgodset gjestet Aalesund og Color Line stadion.

Og drama fikk vi. De to klubbene byttet plass hele fem ganger i løpet av kvelden ettersom målene rant inn i begge oppgjørene. Så sent som i det 68. minutt så det ut som Sogndal måtte ta den tunge veien ned i OBOS da Christian Grindheim reduserte til 2-2 for Vålerenga.

Men Sogndal slo sterkt tilbake og scoret tre mål de neste ti minuttene. Da hjalp det lite at Aalesund snudde 2-3 til 4-3 i slutten av kampen, Sogndal tok kvalikplassen på bedre målforskjell enn sunnmøringene.

Slo ut Mjøndalen i kvalifiseringen

Ranheim har lenge vært å regne med på øvre halvdel av 1. divisjon og har siden opprykket før 2010-sesongen aldri vært dårligere enn nummer ni i den nest øverste norske divisjonen.

Det var i fjorårssesongen, etter å flere ganger havnet på både femte og fjerdeplass. Men laget har slått sterkt tilbake i år og tok blant annet fire poeng mot ligamester Bodø/Glimt.

Og det ble til slitt fjerdeplass for laget fra Trondheim, og i første runde av kvalifiseringen møtte de Sandnes Ulf hjemme på Extra Arena i en kamp de vant 1-0.

I den andre runden møtte de Mjøndalen på bortebane, som hadde slått ut Ull/Kisa i sin første kvalifiseringskamp. Mjøndalen havnet på plassen over Ranheim på tabellen, er kjent for å være et meget godt hjemmelag og ble sett på som ganske klare favoritter i det oppgjøret.

Men mål av Michael Karlsen i det 16. minutt og Mads Reginiussen i det 80. sørget for Ranheim-seier. Strømsgodset-klare Amahi Pellegrino scoret et trøstemål for Mjøndalen i det 61. minuttet

Blir eventuelt første gang i Eliteserien

Ranheim hadde sin storhetstid på slutten av 40- og gjennom 50-tallet da laget spilte i det som den gang het Norgesserien og Hovedserien, men har aldri vært oppe i Eliteserien i dens nåværende form.

Klubben har satset hardt siden 2006 på å bli et stabilt 1. divisjonslag og når de samme året ble offesiell samarbeidsklubb med Rosenborg ble målet innfridd allerede i 2010 da de rykket opp til 1. divisjon og har blitt der siden.

Og nå, syv år senere, er de i ferd med å overgå alle forventinger ved å kun være to kamper unna å rykke opp i det gjeveste selskap sammen med storebror i Trondheim.

Tidligere møter

Sogndal og Ranheim har bare møtt hverandre ved fire tidligere anledninger, når Sogndal var i 1. divisjon i 2010 og 2015.

I 2010 vant Sogndal hjemmekampen sin 2-1 mens det endte 2-2 på Extra Arena i Trondheim. For to år siden vant Sogndal knepent 1-0 på hjemmbane mens det ble målrikt i det motsatte oppgjøret der Ranheim til slutt gikk seirende ut med 3-2.

Skader og suspensjoner

Sogndal melder om frisk tropp og det er heller ingen spillere som må stå over grunnet suspensjon. Dog skal flere spillere passe seg i denne første kampen, da de må stå over returoppgjøret om de får gult kort. Det gjelder blant annet toppscorer Martin Ramsland, Even Hovland og Kjetil Wæhler.

For Ranheim sin del er Magnus Blakstad utilgjengelig grunnet skade. Han skadet kneet i september ig er ikke ventet tilbake før i slutten av mars neste år.

Hvor spilles Sogndal – Ranheim?

Kampen spilles på Sogndal sin hjemmebane, Fosshaugane Campus. Stadionet er oppgradert flere ganger de seneste årene og har i dag en kapasitet på 5622 tilskuere.

Når starter Sogndal – Ranheim?

Kampstart er klokken 18.00 i dag, onsdag 29. november.

Hvor kan man se Sogndal – Ranheim?

Kampen vil vises på Eurosport Norge på tv. Ønsker du å se den på nett vil den bli streamet live på Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler