SNART KLAR FOR ELITESERIEN?

(Foto: Anders Vindegg, Skeid Fotball)

Bruno Leite og Ryan Doughman har vist seg frem for flere eliteserieklubber den siste tiden. Nå nærmer det seg en avgjørelse for begge spillerne. Ifølge spillernes agent Imad El Hammichi er utsiktene for spilletid det viktigste for de unge Oslo-guttene.

Denne uken har de begge trent med Viking, men flere eliteserieklubber er på banen. Spillernes agent avslører at de nå nærmer seg en avklaring.

-Jeg er i samtaler og har god dialog med 3-4 klubber fra Tippeligaen. Jeg regner med at vi bestemmer oss for hva vi går for i løpet av de nærmeste dagene, sier han til Fotballkanalen.

Ryan Doughman er en 18-år gammel spiss som ingen hadde hørt noe særlig om før denne sesongen. Med et par forrykende enkeltkamper i årets 2.divisjon for Oppsal har han nå blitt lagt mere til av større klubber.

– Han skal etter planen trene med KBK i neste uke.

Skeids Bruno Leite derimot har lenge vært en ettertraktet mann. Etter en høstsesong uten skader har han vist prov på ferdighetene som har gjort at Vålerenga lenge har forsøkt å hente midtbanespilleren til klubben.

Leite har også ved to anledninger trent med Odd, senest i fjor høst. De var nære å bli enige med Skeid om en avtale, men Leite var uheldig da han brakk beinet og avtalen gikk i vasken. Nå skal Odd etter hva Fotballkanalen erfarer se etter en mer rutinert midtbanetype.

For agent Hammichi er utsiktene for spilletid vektlagt tungt når han skal bistå spillerne med å lande en eventuell kontrakt hos en ny klubb. I Viking er man tydelige på at satsingen på unge spillere er viktig fremover.

– Viking har bestemt at talentutvikling er et satsingsområde. Det må hovedtreneren for A-troppen forholde seg til, forteller utviklingssjef i Viking Bård Wiggen til Aftenbladet.

Han tiltrer snart i ny rolle som sportssjef, hvor hans første jobb blir å finne en ny hovedtrener.

Han vil sørge for at treneren som får jobben tenker på samme måte angående unge spillere, og har forsikret Leite om at han vil få sjanser på A-laget hvis han velger Viking som sitt neste stoppested.

Nå vil agenten sette seg ned med begge sine spillere for å gjøre det riktige valget.

– Både VIF og Viking er aktuelle klubber. Bruno er jo Oslo-gutt, men både han og jeg fikk et veldig godt inntrykk av Viking når vi var på besøk der. Vi får sette oss ned sammen for å se hvilken klubb vi mener passer best de nærmeste dagene, forteller Hammichi til Fotballkanalen.

Agenten har mer enn nok å henge fingrene i om dagen. Han venter også på svar fra Viking angående Niklas Sandberg(Sandnes Ulf) og Morten Bjørlo(Egersund) som også har vært på prøvespill hos siddisene den siste tiden. Han forklarer at han tror Viking må kvitte seg med noen spillere før det blir aktuelt å hente inn noen nye.

Bjørlo skal forøvrig også trene med Stabæk i neste uke.

Fotballkanalen

268 Artikler