Det er klart for runde 15 av Eliteserien 2018 – Holder Brann avstanden i toppen?

Med fjorten runder unnagjort har det begynt å bygge seg opp luker både i bunnen og toppen av tabellen, men det er fortsatt stor kamp om både medaljer og nedrykk.

Lørdag 30.06

Vålerenga – Molde
Intility Arena, Kl 18:00

Vålerenga var inne i en god form og i ferd med å melde seg på i medaljekampen, men nå har Ronny Deilas menn kun vunnet én av de siste fire kampene sine. Forrige serierunde endt med et fortjent 0-3-tao for Rosenborg på Lerkendal stadion, og Oslo-laget bør derfor ha med seg tre poeng her om håpet om medaljer ikke skal bli alt for fjernt. Lørdag må man klare seg uten Fridjonsson som enda er med det islandske landslaget, Ibrahim som er suspendert og Agyiri som lider av en kneskade.

Bodø/Glimt har på sin side mer enn nok med å holde seg denne sesongen. Og mer enn det forventes det trolig ikke som et av de to nyopprykkede lagene før denne sesongen. Trener Kjetil Knutsen er den eneste treneren av bunnlagene som fortsatt ikke har fått sparken, og klubben er klar på at han sitter trygt. I kampen mot Vålerenga må man klare seg uten Marius Lode, Fredrik Bjørkan og Endre Kupen som alle er ute med skader.

Hvor ser du kampen mellom Våleranga og Bodø/Glimt?

Kampen kommer til å bli sendt på Eurosport Norge og Eurosport Player. Du kan også se kampen hos Unibet, men IP-restriksjoner kan forekomme.

Se kampen her.

Oddstips på kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt

Vålerenga skal slå tilbake etter tapet på Lerkendal, og det går trolig utover Bodø/Glimt. Vi tror VIF vinner til en odds på 1.82 hos Rizk.

Spill her.

Søndag 01.07

Brann – Molde
Brann stadion, kl 18:00

Brann er fortsatt suveren serieleder, og har etter fjorten serierunder enda ikke tapt en seriekamp. Med ti seire og fire uavgjorte er det syv poeng ned til regjerende mestre Rosenborg, og man kan faktisk nå snakke om en stor sannsynlighet for at seriegullet havner i Bergen for første gang på 11 år. Mot Molde, det som før sesongen så ut som en medaljeutfordrer, mangler Taijo Teniste fortsatt. Men Kristoffer Barmen skal igjen være fit for fight.

Det har vært en tøff sesong for Ole Gunnar Solskjær og Molde så langt, og til tross for man kun befinner seg fire poeng bak Rosenborg på tabellen er det ikke den beste stemningen rundt klubben. Det ble en gledelig 3-0-seier hjemme over Stabæk i den forrige runden men de to siste bortekampene har endt med tap. Keeper Andreas Linde er ute med strekk mens Martin Ellingsen er ute med en belastningsskade.

Hvor ser du kampen mellom Brann og Molde?

Kampen blir sendt på MAX og på Eurosport Player, mens Unibet også viser den via live stream men med IP-restriksjoner.

Se kampen her.

?

A post shared by Eliteserien (@eliteserien) on

Oddstips til kampen mellom Brann og Molde

Brann er bunnsolide hjemme mens Molde har alt annet enn overbevist på bortebane denne sesongen. Det blir også sjelden målrikt når Brann vinner, så vi går for Brann seier pluss under 2,5 mål til fine 4.00 i odds hos Rizk.

Spill her.

Kristiansund – Sarpsborg 08
Kristiansund stadion, Kl 18:00

Kristiansund er klar for å ta imot Sarpsborg for tredje gang på Kristiansund stadion, og hjemmelaget har enda til gode å vinne mot østfoldingene. Forrige runde endte med et 0-2-tap for Kjetil Rekdals Start, og veien er dermed kortere til nedrykk enn medalje for laget fra Møre og Romsdal. Med seier søndag kan derimot laget komme opp a poeng med kampens bortelag. Troppen ser ut til å bli fulltallig, men Andras Hopmark kan måtte stå over grunnet et trøblete lår.

Sarpsborg 08 var fjorårets store overraskelse, men etter å ha solgt flere av de største stjernene i vinter har det lugget litt mer denne sesongen. Så langt har laget tatt 22 poeng, mens de to siste kampene har endt med tap, mot Ranheim og Tromsø. Joachim Thomassen og Harmeeth Sing kan måtte stå over grunnet småskader.

Hvor ser du kampen mellom Kristiansund og Sarpsborg 08?

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport pluss og på Eurosport Player, i tillegg til hos Unibet, dog med IP-restriksjoner.

Se kampen her.

Spilltips til kampen mellom Kristiansund og Sarpsborg 08

Det er svært vanskelig å skille disse to lagene, spesielt når man tar med den siste tids form. Vi går derfor for uavgjort, det får du 3.30 i odds for hos Rizk.

Spill her.

Ranheim – Start
Extra Arena, Kl 18:00

Til tross for to tap på de seneste tre seriekampene er Ranheim fortsatt på tredjeplass på tabellen og dermed den klart største overraskelsen i årets Eliteserie. Men det kan være at amatørene fra Trondheim begynner å merke kjøret, og nå venter kamp mot et talentfullt Start-mannskap som endelig har begynt å få fart på sakene under Kjetil Rekdal. Det er ingen nye skader å melde om for Ranheims del.

Kjetil Rekdal tok over et skadeskutt Start-lag, men i tillegg til å gå videre i cupen vant Start endelig en Eliteserie-kamp igjen forrige helg da Kristiansund ble slått 2-0 på hjemmebane. Håkon Opdal er enda ute med skade, og Rekdal må også klare seg uten suspenderte Damion lowe, en lyskeskadet Simon Larsen og Lars Jørgen Salvesen som er ute med en brukket fot.

Hvor ser du kampen mellom Ranheim og Start?

Kampen blir sendt på Eurosport pluss og på Eurosport Player i tillegg til hos Unibet, med IP-restriksjoner.

Se kampen her.

Oddstips til kampen mellom Ranheim og Start

Fortsetter Ranheim å imponere, og blir Start plassert godt ned på jorden igjen? Vi tror ikke det, og føler det kan bli en nøytralisering søndag, vi går derfor for uavgjort til 3.70 i odds hos Rizk.

Spill her.

Sandefjord – Rosenborg
Komplett Arena, klokken 18:00

Sandefjord håper på bedre tider med Martí Cifuentes bak roret og en tilbakegang til 3-5-2-formasjonen. Årets sesong har vært ikke mindre enn en katastrofe og vestfold-laget ligger klart sist i serien med sine seks poeng på fjorten kamper. Forrige runde ble det 1-1 borte mot Sandefjord, det første poenget på hele ni kamper. Mot Rosenborg må både Flamur Kastrati og Pontus engblom stå over med skader.

Rosenborg vant overbevisende 3-0 hjemme mot Vålerenga forrige helg, etter to strake tap i serien. Det er syv poeng opp til Brann på førsteplass, og alt annet enn seier mot Sandefjord er dermed uakseptabelt for trønderne. Adegbenro er ute i tre nye måneder med skade, mens Anders konradsen, de Lanlay og Lundemo også er ute med skader.

Hvor ser du kampen mellom Sandefjord og Rosenborg?

Kampen kommer til å bli sendt på Eurosport Norge og på Eurosport Player. Den vil også bli vist på Unibet med IP-restriksjoner.

Se kampen her.

Oddstips til kampen mellom Sandefjord og Rosenborg

Det er nivåforskjeller på disse to lagene og alt annet enn Rosenborg-seier er nesten utenkelig. Vi tror Rosenborg vinner uten å slippe inn mål til oddsen 2.60 hos Unibet.

Spill her.

Tromsø – Odd
Alfheim stadion, Kl 18:00

Laget fra nord for polarsirkelen er i god form for tiden og har på de siste fire kampene blant annet vunnet 3-2 borte mot Sarpsborg, 2-1 hjemme mot Rosenborg og 3-0 hjemme mot Vålerenga. Det har kastet dem opp på en foreløpig femteplass på tabellen med 23 poeng. Mot Odd mangler Ødegaard i forsvar og Gjermund Åsen på midtbanen.

Odd kommer fra et knepent 0-1-tap hjemme mot serieleder Brann og medaljekandidatene er nå helt nede på en tiendeplass på tabellen med fattige 17 poeng på 14 kamper. På de siste fem seriekampene har det kun blitt én fattig seier for Dag Eilev Fagermos menn. Han kan dog glede seg over at det ikke har kommet noen nye skader den siste uken, og kun Fredrik Semb berge er utilgjengelig.

Hvor ser du kampen mellom Tromsø og Odd?

Kampen kommer til å bli sendt på Eurosport pluss og på Eurosport Player. Den blir også sendt, med IP-restriksjoner, på Unibets live streamingstjeneste.

Se kampen her.

Oddstips til kampen mellom Tromsø og Odd

Tromsø er i meget god form for tiden, mens Odd som i fjor ikke får det til å stemme fremover på banen. Vi går for hjemmeseier til 1.98 i odds hos Rizk.

Spill her.

Stabæk – Haugesund
Nadderud stadion, kl 20:00

Rundens hovedkamp er kampen mellom Stabæk og Haugesund på Nadderud, og med Toni Ordinas sparket er det assistent Jan Peder Jalland og tidligere Stabæk-trener Gaute Larsen som har ansvaret i kampen mot Haugesund. Dog kan en ny trener allerede være på trappene, og ryktene sier at en Liverpool-legende er på vei inn portene på Nadderud stadion. Av fremtredende spillere som mister kampen er Martin Ovenstad, Steinar Strømnes og Luc Kassi.

Haugesund har de seneste årene stabilisert seg på øvre halvdel i Eliteserien, og ser ut til å gjøre det vel så godt også i år. Etter fjorten runder er rogalendingene på en meget sterk fjerdeplass, ni poeng bak Brann. Keeper Bråtveit må muligens stå over grunnet en fingerskade, men ellers er Haugesund-troppen klar til kamp.

Hvor ser du kampen mellom Stabæk og Haugesund?

Kampen mellom Stabæk og Haugesund blir sendt på Eurosport Norge og på Eurosport Player, i tillegg til hos Unibet, med IP-restriksjoner.

Se kampen her.

Oddstips til kampen mellom Stabæk og Haugesund

Det er vanskelig å si hvordan sparkingen av Ordinas kommer til å påvirke Stabæk-laget søndag, og veldig ofte får en trenersparking positive effekter. Men det tror vi rett og slett ikke skjer denne gangen, da Haugesund er meget solide for tiden. Vi går for borteseier til 2.75 i odds hos Rizk.

Spill her.

Mandag 02.07

Lillestrøm – Strømsgodset
Åråsen stadion, kl 18:00

Runden avsluttes med et tradisjonsrikt oppgjør fra Åråsen stadion når Lillestrøm tar imot Strømsgodset. Lillestrøm kjemper i år som i fjor i bunnen av tabellen, og er for øyeblikket kun to poeng over direkte nedrykk. På de fem siste kampene har det kun blitt én seier, borte mot Tromsø, og dermed ble det slutt og farvel for Arne Erlandsen. Mandag kan kanarifuglene trolig stille med fulltallig tropp, da det så langt ikke er meldt om noen skader.

Strømsgodset har enda ikke tapt etter at de sparket Tor Ole Skullerud, og Bjørn Petter Ingebretsen har som sist gang han tok over fått fart på sakene. Strømsgodset står nå med to seire og én uavgjort på de siste tre, og har med det så vidt kommet seg unna nedrykksstriden. Mot Lillestrøm er Herman Stengel ute med en lyskeskade.

Hvor ser du kampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset?

Den blir sendt på MAX og Eurosport i Norge. Den vil også bli vist på Unibet TV, men med IP-restriksjoner.

Se kampen her.

Oddstips til kampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset

Vanskelig å si hvordan Lillestrøm-laget reagerer på trener-sparkingen. Vi vet hvordan Strømsgodset-laget har reagert, og dermed går vi for borteseier til 2.75 i odds hos Rizk.

Spill her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler