SARPSBORG 08 JAKTER KEEPER FRA 3.DIVISJON

Ullerns unge keeper Jonas Brauti har fått kjenne på nivået i 3.divisjon denne sesongen. Nå kan 18-åringen allerede være på vei til Eliteserien. Ifølge våre kilder ønsker Sarpsborg 08 og Thomas Berntsen å hente keepertalentet til Østfold.

Tidligere denne uka ble det klart at Molde signerer Mathias Eriksen Ranmark fra 3.divisjonsklubben Oppsal. Nå kan en ny ung keeper forsvinne fra 3.divisjon avdeling 1 til Eliteserien.

Les mer her: Solskjær henter keepertalent fra 3.divisjon til Molde

Brauti ble hentet opp i A-stallen til Ullern i løpet av 2016-sesongen. På tross av at det kun har blitt 4 kamper for førstelaget til Ullern, har sisteskansen tiltrukket seg oppmerksomhet fra større klubber. Etter hva Fotballkanalen erfarer skal Sarpsborg 08 og sportssjef Thomas Berntsen allerede ha vært i kontakt med Ullern for å se på mulighetene til å hente 18-åringen. De har også hatt den unge keeperen over på et par treningsøkter tidligere.

– Det stemmer at Sarpsborg 08 har vært i kontakt med oss angående Jonas. Han har dessverre en liten skade nå og trenger ferien på å komme seg, så det skjer neppe noe med det første. Samtidig er jeg opptatt av at vi har et slagkraftig lag til en tøff høstsesong, og jeg ønsker naturligvis at vi beholder våre beste spillere, forteller Ullern-trener Ole Johan Aas.

Aas sendte tidligere i år midtbanetalentet Felix Horn Myhre til Vålerenga. Han er tydelig på at Ullern skal være en klubb som utvikler unge talenter til norske toppklubber.

– Når tiden er inne så skal naturligvis Jonas og andre talenter i klubben vår ta steget til høyere nivå. Så får vi se når det eventuelt blir, sier Aas videre.

Også VIF skal ha vist interesse for Brauti tidligere. Ettersom han fortsatt er født i 1999 og holder junioralder i en sesong til, vil han trolig være tiltenkt en plass i utviklingsavdelingen til begge klubber, hvor matching på A-lagsnivå blir en del av hverdagen. I Sarspsborg er det også mye usikkerhet rundt Stefan Cupic som har slitt benken hele sesongen, og trolig ønsker seg bort allerede i sommer.

Jaktes av eliteserieklubber:
Ullerns unge sisteskanse Jonas Brauti jaktes av flere eliteserieklubber. Nå kan Sarpsborg 08 bli neste stoppested. Foto: Ullern Fotball

Fotballkanalen

268 Artikler