SARPSBORG 08 HENTER SENEGALESISK STORTALENT

Krepin Diatta (18) imponerte stort på prøvespill hos Sarpsborg 08 tidligere i vinter. Nå har sportssjef Thomas Berntsen og co bestemt seg for å signere Senegaleseren, og de har høye forventninger til stortalentet.

– Det var en gjennomgangsmelodi både hos spillere og trenere – det var noe spesielt med Krepin. Nå gleder vi oss til å få ham til Sarpsborg og bli enda bedre kjent, sier Berntsen til klubbens hjemmesider.

Diatta er for øyeblikket i Afrika for å spille Afrikamesterskap for Senegals U20-landslag. I de siste to oppkjøringskampene står den offensive midtbanespilleren med to scoringer og har notert seg for en målgivende pasning. Han blir borte på landslagsoppdrag fra starten av neste uke.

Når han kommer tilbake til Norge vil Berntsen og co gjøre alt de kan for å integrere den unge sengaleseren på best mulig måte.

– Vi snakker om en gutt som fylte 18 år i går. Han kommer fra Senegal til kalde Norge, kunstgress og nye omgivelser. Med afrikanske spillere er hva vi gjør som klubb vel så viktig som spillerens kvaliteter, sier Berntsen videre.

– Vi må stille opp og ta ham vel i mot, men det blir neppe et stort problem. Krepin behersker godt engelsk og er en kjempegutt. Jeg tror han raskt vil adaptere seg til et liv i Sarpsborg.

Krepin Diatta(til venstre) var involvert i S08 sin treningskamp mot LSK tidligere i vinter. Unggutten gjorde et solid inntrykk og bli nå lagkamerat med Tobias Heintz og resten av Sarpsborg08-spillerne. (Foto: Sarpsborg 08)

Fotballkanalen

268 Artikler