Rosenborg skal revansje det sure tapet i Russland for to uker siden

Rosenborg – Zenit St- Petersburg
Lerkendal stadion, Trondheim
Torsdag klokken 21.05

Rosenborg tar torsdag kveld i mot Zenit St. Petersburg til returmøte på Lerkendal stadion i Europa League. Les mer og finn live stream til kampen her.

Kunne sikret seriegullet

Rosenborg opplevde litt av et antiklimaks denne helgen da klubben med seier hjemme mot Stabæk i den 27. runden av Eliteserien kunne sikret klubbens 25. seriemesterskap.

Men ligalederene stanget og stanget i over 90 minutter før dommeren blåste av et målløst oppgjør forann en nesten fullsatt Lerkendal stadion i Trondheim.

Med med åtte poeng ned til Molde og kun tre kamper igjen å spille skal det mirakler til for at årets Eliteserie-gull skal havne i rosenes by og ikke i trønder-hovedstaden.

Elendig form i hjemlig serie

Zenit St. Petersburg vant fortjent i den forrige kampen mellom de to klubbene i Russland for to uker siden, men Rosenborg spilte seg ikke bort, og det var ikke klasseforskjell på lagene.

For Rosenborg møter det russiske storlaget på et tidspunkt der de har gitt bort ligaledelsen i den hjemlige serien grunnet flere dårlige resultater.

Denne helgen ble det et stygt 0-3-tap på hjemmebane mot Lokomotiv Moskva, lagets fjerde kamp på rad uten seier i serien. To uavgjorte på bortebane og to hjemmetap på rad er status de fire siste kampene.

Det har sørget for at Zenit har blitt dyttet ned fra førsteplassen av nettopp Lokomotiv Moskva, som nå leder med 32 poeng på de første 15 serierundene mot Zenits 29.

Felt av unødvendige feil

Det forrige oppgjøret mellom lagene endte som nevnt 3-1 til Zenit i Russland, og allerede i det første spilleminuttet gikk det galt for Rosenborg.

Birger Meling mistet markeringen i feltet på ett innlegg og Emiliano Rigoni kunne enkelt heade inn 1-0. 2-0 kom i det 68. spilleminutt av Rigoni igjen etter både svakt forsvars- og keeperspill.

3-0 kom seks minutt senere, og igjen var det Rigoni som scoret. Denne gangen var det en kjempetabbe av Bendtner, som i det han prøver å spille en pasning tilbake til keeper serverer Rigoni en flott gjennombruddspasning istedenfor.

Innbytter Pål André Helland sørget for at Rosenborg fikk med seg en scoring og et ikke alt for flatterende resultat tilbake til Trondheim.

Møttes tilbake i 2006

De to lagene har møtt hverandre ved to tidligere anledninger i tellende kamper, i 16-delsfinalen til Europa Leagues forgjenger, UEFA-cupen i februar 2006.

Den gangen endte det 0-2 på Lerkendal i den første kampen og 2-1 i St. Petersburg, og Zenit var klar for kvartfinaler på Rosenborgs bekostning.

Skader og suspensjoner

Rosenborg har Yann-Erik de Lanlay og Mathias Vilhjalmsson ute resten av sesongen mens også Marius Lundemo også må stå over etter å ha fått en skade på leddbåndet i kampen mot Stabæk søndag. Anders Konradsen måtte også forlate banen søndag grunnet skade men er enda usikker på om Zenit-kampen kan komme for raskt.

For Zenit St. Petersburg sin del er det ikke meldt om noen forfall før torsdagens oppgjør.

Hvordan ser du Rosenborg – Zenit?

Det er Discoveru Networks som eier rettighetene til Europa League i Norge og kampen vil derfor være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se kampen på tv vil den bli vist på kanalen MAX. Om du heller ønsker å live streame kampen så vil den bli vist på Discovery sin egen live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Odds for Rosenborg – Zenit fra bet365:

Rosenborg: 4.20

Uavgjort: 3.60

Zenit: 1.95

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler