RBK er verter for Vardar i en kamp om 3 viktige poeng

Rosenborg har en suveren ledelse i årets Eliteserie, men dette har ikke gjenspeilt seg i Europa League. Nå er de favoritter på hjemmebane mot makedonske Vardar Skopje og alt annet en 3 poeng er et nederlag for RBK.

RBK

Bendtner haltet av banen etter møtet med LSK hvor han var en viktig spiller med 2 scoringer, men kunne forsikre alle om at han blir å se når Rosenborg møter Vardar. Rosenborg har så langt i sesongen vist seg å være i toppform både hjemme og borte. Hjemme har de 2 tap etter 23 spilte runder, mens det er ført opp 2 uavgjort. På bortebane finner man 1 tap og 2 uavgjort, så det er ingen tvil om at det er et sterkt lag som står klare til å ta i mot makedonierne.

Rosenborg møtte fjorårets runner up, Ajax, i kvaliken og vant begge møtene. Først 1 – 0 på Amsterdam Arena og så 1 – 0 på Lerkendal. 1. runde i gruppespillet endte med 4 – 0 tap mot Real Sociedad.

Vardar Skopje

Etter 6 spilte kamper i Prva Liga ligger Vardar Skopje på en 3. plass. Formen viser 3 – 2 – 1. Det er med andre ord ikke et lag i toppform som besøker Lerkendal kl 19:00, den 28. september.

I kvaliken møtte Vardar tyrkiske Fenerbahce og vant begge kampene. Hjemme endte kampen med 2 – 0, mens den på bortebane endte 2 – 1. Kampen på Sukru Saracoglu er den eneste seieren Skopje har på 13 UEFA bortekamper. Vardar gikk i likhet med RBK på en smell i gruppespillets første runde, hjemmekampen mot Zenit St. Petersburg endte 5 – 0 i gjestenes favør.

Rosenborg – Vardar Skopje

Etter to skuffende kamper i første runde av gruppespillet for begge lagene som nå møtes, er det viktige poeng som det kjempes om.

RBK og Vardar Skopje har aldri spilt mot hverandre før og det er første gang et norsk herre klubblag møter makedonsk motstand i UEFA regi. Ser vi på landslag og andre turneringer har Norge kommet seirende fra det i alle de 14 møtene.

På de siste 11 kampene i UEFA sammenheng kan RBK vise til statistikken 2 – 2 – 7 på hjemmebane, mens Vardar har 1 – 4 – 8 på sine 13 siste bortekamper.

Odds på Rosenborg – Vardar Skopje

RBK er favoritter og har vist en sterk form, både hjemme og borte i Eliteserien. Nå er det Europaligaen som gjelder, og det trengs 3 poeng i denne kampen. På bet365 får du 1.70 i odds på hjemmeseier til Rosenborg. Vil du plassere et et med denne oddsen fikser du det slik:

Hans Nielsen

248 Artikler