Rosenborg mot Tromsø – Trønderne puster Brann i nakken ved seier

Man skal ikke lenger tilbake enn tre serierunder for å finne forrige Eliteserie-oppgjør de to lagene imellom. Den gangen vant Tromsø 2-1 på Alfheim stadion.

Rosenborg – Tromsø
Lerkendal stadion, Trondheim
Eliteserien, runde 16
Lørdag klokken 18:00

Jostein Gundersen og Lasse Nilsen sørget for 2-0 til Tromsø før timen var passert, og til tross for at Tore Reginiussen reduserte på en corner allerede i det 63. minutt klarte aldri trønderne å få noe mer ut av kampen.

Men siden den gang har det blitt 3-0 hjemme mot Vålerenga og 1-0 borte mot Sandefjord, og etter halvspilt liga er det nå kun fire poeng opp til Brann på førsteplass på tabellen.

For Tromsø sin del er det åtte poeng opp til serielederne fra Bergen, og med nok en skalp kan dermed Tromsø komme seg opp på tredjeplass kun ett poeng bak Rosenborg.

Tromsø vant 2-1 hjemme mot Odd forrige serierunde og 3-2 borte mot Sarpsborg i runden før det. Nordlendingene har dermed tre strake seire å vise til i Eliteserien.

Lagnyheter

Rosenborg sliter med skader på flere sentrale spillere. Pål Andre Helland er ute med en lårskade, Anders Konradsen er ute med en kneskade, De Lanlay er ute med en lyskeskade og Samuel Adegbenro er ute i flere måneder til med en ankelskade. Lundemo og Vilhjalmsson er også utilgjengelige.

Tromsø kan derimot glede seg over en mer eller mindre skadefri tropp, der kun Gjermund Åsen er noe usikker før oppgjøret. Ellers er det ingen av lagene som har noen spillere ute på grunn av karantener.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Reitan; Jensen, Trondsen, Lundemo; Levi, Bendtner, Meling

Tromsø: Kongshavn; Ødegaard, Wangberg, Gundersen; Taylor, Antonsen, Berntsen, Gamst Pedersen, Nilsen; Bakenga, Espejord

Hvor ser du kampen mellom Rosenborg og Tromsø?

Kampen kommer til å bli vist på TV Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Spilltips til kampen

Det kan se ut til at Rosenborg nå er favoritter til å ta gullet for fjerde år på rad. Men da skal kamper som denne vinnes, spesielt når man har sjans til å knipe såpass inn på ledelsen Brann har. Det fikser Rosenborg, til tross for en del skader i troppen.

Vi går for Rosenborg/Rosenborg til halvtid/fulltid til 2.08 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler