Ny runde i Eliteserien etter 2 uker med landslagspause

Eliteserien er i gang igjen på lørdag etter nesten to uker med landslagspause. Utenom dem som har vært på landslagssamling har klubbene gitt spillerene noen dager fri, noe som sikkert har gjort godt etter et intenst program i april og mai. Det blir fortsatt sommermodus de neste ukene for de fleste klubbene bortsett fra de som i månedsskiftet skal ut i europacup-kvalifisering.

Ronny Deila tar i mot gamle elever

Høydepunktene blir det første lokalmøtet i Eliteserien mellom Kristiansund og Aalesund, samt storkampen mellom VIF og Strømsgodset der Ronny Deila møter laget han tidligere har tatt gull med. Ellers skal Rosenborg til en tøff bortekamp i Haugesund der det blir spennende å se om Bendtner er tilbake i startoppstillingen, mens Brann kan sørge for at Stabæk for alvor er ute av toppkampen med sin fjerde strake kamp uten seier.

Bendtner for Rosenborg

Alle rundens kamper:

Kristiansund – Aalesund lørdag klokken 18.00

Sandefjord – Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00

Haugesund – Rosenborg søndag klokken 18.00

Sogndal – Odd søndag klokken 18.00

Molde – Tromsø søndag klokken 18.00

Lillestrøm – Viking søndag klokken 18.00

Vålerenga – Strømsgodset søndag klokken 20.00

Brann – Stabæk mandag klokken 19.00

Tøff bortekamp for Viking

Viking seiret mot Kristiansund

Det blir også spennende å se om Viking kan nærme seg friskmelding på Lillestrøm. Stavanger-laget tok en etterlengtet seier hjemme mot KFK forrige runde, men er fortsatt desidert sist på tabellen. Trener Ian Burchall har vært glad for den internasjonale pausen og forteller viking sine hjemmesider at stemingen i troppen er god og forteller at Viking har tenkt å prøve å spille ut LSK på Åråsen, da de er fysisk underlegne kanarifuglene.

Sarpsborg 08 har i starten av sesongen vist at finspillet fra forrige sesong ikke var kortvarig. Østfoldingene har kanskje spilt den beste fotballen så langt og er store favoritter til bortemøtet med Sandefjord. S08-spiller Anders Trondsen fikk 90 minutt i gårsdagens møte mellom Norge og Sverige, og om han fortsetter storspillet mot Sandefjord og ut over sommeren er det ikke sikkert midtbanespilleren blir å se i eliteserien særlig lenge.

Tabellen etter 12 spilte kamper:

Tabell Eliteserien

Serien nærmer seg halvspilt og tabellen har begynt å ta form. Det er tre, fire lag i toppen som kan få seg en luke etter denne runden og Viking kan potensielt være 8 poeng bak sikker plass søndag kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler