Spilltips: Lillestrøm med kniven på strupen, bør vinne mot Tromsø i kveld

Med to tap på rad i serien befinner Lillestrøm seg nå på den nest nederste plassen og står i fare for å rykke direkte ned om ikke formen snart snur. Heldigvis for kanarifuglene er ikke situasjonen stort bedre i Tromsø.

Lillestrøm SK – Tromsø IL
Åråsen stadion, Lillestrøm
Eliteserien, runde 23
Mandag klokken 19:00

Tromsø kommer fra 0-0 hjemme mot Stabæk og 4-2 borte mot Strømsgodset, men før det ble det hele fem tap på rad for nordlendingene, og man har gått fra å lukte på medaljekamp til å heller konsentrere seg om å unngå nedrykksstriden.

En nedrykksstrid Lillestrøm så til de grader befinner seg i. Lillestrøm er per dags dato den klubben som har holdt seg lengst i den øverste norske divisjonen. Dette er den 43 strake sesongen etter opprykket i 1975.

Forrige helg ble det et 0-3- tap borte mot Start, og fuglene har bare vunnet én av de 13 seriekampene siden sist gang De to lagene møttes, da endte det med 2-1-seier til Lillestrøm på Alfheim.

Med åtte kamper igjen å spille har Lillestrøm 19 fattige poeng, det er fire poeng opp til sikker plass, og hele 11 opp til Tromsø på tiendeplass. Et tap vil med andre ord gjøre sjansene for at Lillestrøm er å se i Eliteserien også neste år mindre.

Planlegger protest

Lillestrøm-fansen er mildt sagt lite fornøyd med ståa i klubben om dagen og planlegger derfor en protest mot klubben på tribunene i kveld.

Det vil derfor være helt stille fra Kanari-Fansen fem til det er spilt 19.17 minutter. Det tallet er valgt fordi klubben ble stiftet i 1917. Fansen mener at spillerne ikke gir 100%, og har sluppet denne meldingen på deres Facebook-sider:

«Vi forventer ikke mye. I essens forventer vi kun én ting. Vi forventer 100%!»

«Dessverre opplever veldig mange supportere at dette ikke gjelder for alle. I senere tid opplever man spillere som gir opp i løpsdueller, trekker seg i taklinger og som spiller på 80% fordi vi har fått en mann utvist. DETTE ER IKKE GODT NOK!»

Lagnyheter

Lillestrøm må klare seg uten Marius Amundsen som er suspendert grunnet rødt kort forrige serierunde mot Start. Ellers er Erling Knudtzon usikker på grunn av en ankelskade. Toppscorer Thomas Lehne Olsen er tilbake etter karantene sammen med Frode Kippe, svært viktig for kanarifuglene.

Runar Espejord er tilbake i trening igjen for Tromsø, men blir ikke klar til mandagens kamp dessverre.

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Spilltips

Lillestrøm har kniven på strupen, og er helt avhengig av å vinne både denne og helst flertallet av de resterende kampene for å klare seg.

Vi tror LSK-spillerne gir 100 %, og de har definitivt mer å spille for enn det Tromsø har.

Kanarifuglene vinner: 2.00 i odds hos Unibet!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler