Sarpsborg vinner i Europa og taper i serien – Lørdag venter et gulljagende Molde borte

Molde har plutselig blandet seg inn i gullkampen på tampen av Eliteserie-sesongen, og vil med seier over et Sarpsborg 08-lag i elendig form ta over andreplassen på tabellen.

Med fire seire på rad har Molde tatt godt innpå Rosenborg og Brann, som ikke har klart å sikre seg tre poeng på henholdsvis to og tre ligakamper.

Molde – Sarpsborg 08
Aker stadion, Molde
Eliteserien, runde 26
Lørdag klokken 15:30

Før landslagspausen sikret stjerneskuddet Erling Braut Håland tre poeng da han scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren borte mot Bodø/Glimt. Før det ble det en meget imponerende 1-0-seier hjemme mot serieleder Rosenborg, en seier som burde vært betydelig større.

Verre går det med Sarpsborg 08 for tiden, som til tross for stor suksess i Europa League ikke klarer å hente poeng i Eliteserien. Særpingene står nå med utrolige syv tap på rad i serien, og medaljekamp er byttet ut med en kamp om å holde nedrykksstriden på komfortabel avstand. Ved tap i Molde kan direkte nedrykk være så lite som fem poeng unna, med fire seriekamper igjen å spille.

Hverken trener Geir Bakke eller sportssjef Thomas Berntsen ønsker å skylde på deltakelsen i Europa League, selv om det kan virke som at brorparten av spillertroppen ikke taklet å ha både Europa-eventyret og serien i hodet samtidig.

Det er ingen tvil om at mannskapet Bakke har å rutte med er godt nok for å kjempe om medaljer i Eliteserien, og det er ikke som om Sarpsborg 08 er i en helt ekstraordinær situasjon. Tre kamper i uken er dagligdags for veldig mange andre klubber i profesjonell fotball.

Men nå har det vært landslagspause, og kun midtstopper Joonas Tamm og midtbanespillerne Tobias Heintz og Jørgen Strand Larsen har spilt landslagsfotball, for henholdsvis Estland, Norge U21 og Norge U18.

Det bør bety at Sarpsborg 08-troppen har fått litt velfortjent hvile, og være klar til å gi Molde kamp om poengene, og forhåpentligvis for dem få minst et poeng med hjem fra Romsdal.

Siste nytt om lagene

Og nettopp Joonas Tamm, Tobias Heintz og Jørgen Strand Larsen har stått over treninger med Sarpsborg 08 denne uken, trolig er de kun sliten etter landslagsoppdragene. Kristoffer Zachariassen må stå over grunnet karantene mens Bjørn Inge Utvik er ute med en hofteskade. Harmeet Singh er også usikker med en vond rykk.

Så langt ser det ut til at det kun er langtidsskadde Thomas Amang og Martin Ellingsen som er utilgjengelig for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

  • Fan av Premier League? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips

Molde er i kjempeform for tiden, og selvsagt ganske klare favoritter i dette oppgjøret. Men det er vanskelig å si hvordan Sarpsborg 08 har taklet pausen, dog har de en god del spillere ute med karantene og skader.

Men det er to lag som liker å score mål som møtes lørdag ettermiddag, og over 2,5 mål høres nesten bankers ut.

Den gir kun 1.74 i odds hos Unibet, men den går inn. Satser vi på.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler