Spilltips: Brann tar imot nedrykkstruede Strømsgodset på Brann stadion

Antiklimaks er nok en underdrivelse når man skal beskrive stemningen på Brann stadion forrige søndag, for hjemmelaget- og publikummet i det minste. 2-1 til Rosenborg sørget for at det bare er matematiske muligheter for at gullet havner i Bergen denne sesongen.

Brann – Strømsgodset
Brann stadion, Bergen
Eliteserien, runde 28
Søndag klokken 20:00

Optimismen var stor i Bergen i dagene opp mot avspark i kampen mellom Brann og Rosenborg på brann stadion. Brann var to poeng bak de regjerende mesterne, og ville med seier gå forbi og lede Eliteserien med ett poeng ned til Rosenborg tre serierunder før slutt.

Men Samuel Adegbenro og kaptein Mike Jensen ville det annerledes med sine mål i den første omgangen. Devyer Vega reduserte for vertene like etter pause, men det ble med det ene målet, og dermed havner gullet etter alle solemerker i Trondheim også denne sesongen.

Det betyr ikke at sesongen er over for Branns vedkommende. Det er tre serierunder igjen, og bak puster Molde dem i nakken, bare to poeng unna. I tillegg er fjerdeplasserte Haugesund fem poeng bak, men mye skal gå galt for bergenserne om haugalendingene kommer og tar edelt metall på deres bekostning.

Men der Brann kjemper om medaljer og titalls millioner i premiepenger er Strømsgodset langt i fra sikret å få lov til å spille i Eliteserien også neste år. Klubben ligger på ellevteplass på Eliteserie-tabellen, men det er kun fire poeng ned til Stabæk på direkte nedrykk, og kvalikplasserte Lillestrøm er to små poeng bak seriemesterne fra 2013.

På onsdag spilte Strømsgodset semifinale i cupen mot nettopp Lillestrøm, og i en eller tung hverdag på nedre halvdel av Eliteserien kan Strømsgodset se frem til cupfinale på Ullevaal stadion i desember etter 3-0 hjemme på Marienlyst.

Men før den tid skal plassen i Eliteserien sikres, og det starter med Brann i Bergen. De to siste Godset-kampene er nedrykkskonkurrentene Lillestrøm hjemme og Stabæk borte. For Brann sin del skal man på tur til kristiansund før Odd kommer på besøk på Brann stadion i den siste serierunden.

Lagnyheter

Brann har vært uten sin hovedkeeper Samuel Sahin-Radlinger i fire seriekamper nå, men den lånte østerrikeren skal være klar til søndagens kamp. På skadelistem finner vi Amer Ordagig og Ludcinio Marengo, mest Fredrik Haugen er tilbake etter å ha sonet karantene mot Rosenborg.

Bortsett fra toppscorer Marcus Pedersen, som er ute resten av sesongen, er det få skader å melde om i Strømsgodsets tropp. Drancisco Junior har stått over de to siste seriekampene på grunn av en fotskade og er enda usikker til dette oppgjøret.

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på MAX og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Spilltips: Brann vinner

Odds

Bookmaker

Bonus

1.75

1000 kr

Formen til Brann hjemme på Brann stadion har ikke vært voldsomt imponerende etter at de vant sine første fire hjemmekamper. Siden 16. mai er statistikken 3-4-2 og bare ett plussmål.

Men Strømsgodset er ikke veldig god på bortebane heller, og står med kun to seire på sine 13 første bortekamper. Forrige bortekamp endte med et 1-2-tap for Sandefjord, og drammenserne får det trolig tøft her også, mot et Brann-lag uten gullpress som er giret på å sikre sølvmedaljen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler