Vålerenga tar imot Tromsø på Intility Arena

Intility arena vålerenga

Søndag møtes Vålerenga og Tromsø på Intility Arena i en kamp ingen av lagene kan tape. Begge lagene kommer fra tap i siste runde, og etter en veldig skuffende åpning på serien fra begge lag, er det mer enn ære som står på spill på søndag.

Vålerenga startet sesongen med 2-0 seier hjemme mot Mjøndalen i en kamp hvor flere av lagets yngre spillere viste virkelig klasse, men etter det har det blitt tap 2-0 borte mot Kristiansund og et stygt 4-1 tap da de besøkte Molde tidligere i uken. Vålerenga gjorde en rekke feil i løpet av kampen som kostet dem dyrt og det ble ikke bedre da Kwarasey like før slutt tok seg en bærtur ut på 30 meter og serverte Molde og Ellingsen med en gavepakke som sikret dem deres fjerde mål.

Vålerenga har i sine to siste kamper vist en rekke svakheter og det kan virke til at det er mye frustrasjon i laget som viste veldig gode takter i serieåpningen. Mot Tromsø på søndag må de levere en langt bedre oppvisning, om de skal ha sjans til å kjempe i toppen, som er hva klubben selv mener de er sterke nok til.

Tromsø kommer fra en lengre pause enn Vålerenga, som fortsatt har Molde-kampen i beina, men ekstra hvile er i seg selv ingen grunn til å tro at de gjentar resultatet fra i fjor da nordlendingene vant 3-0. Tromsø startet i likhet med Vålerenga sesongen med seier, da de på overtid vant 2-1 over Ranheim i en kamp som var preget av snømåking og kaos. Tromsø var det beste laget på bortebane, men lykken ble kortvarig ettersom de uken etter tapte 2-0 for Viking hjemme i Tromsø. Tromsø var aldri i nærheten av å true Viking, som for en sjelden gangs skyld fikk med seg tre poeng i nord.

Historisk overtak til Enga

Vålrenga har historien på sin side når Tromsø kommer på besøk, og med unntak av én Tromsø-seier i 2012 og én i 2018, har Vålrenga vunnet syv kamper. På 12 kamper har de to lagene bare spilt uavgjort tre ganger og vi tror ikke den fjerde kommer denne gangen heller. Begge lag sliter med å sette laget, men hjemme foran Klanen tror vi Ronny Deilas menn gjør jobben og sikrer seg tre viktige poeng i en målfattig kamp hvor de må klare seg uten Juárez, som soner sin andre kamp etter rødt kort for årets grisetakling i Kristiansund.

Forventet lagoppstilling Vålerenga: Kwarasey, Nakkim, Bjørdal, Tollås Nation, Adekugbe, Abu, Lekven, Vega, Ejuke, Finne, Vilhjalmsson

Forventet lagoppstilling Tromsø: Kongshavn, Sokol, Wangberg, Jenssen, Pirinen , Antonsen, Gamst Ingebrigtsen, Valakari, Ingebrigtsen, Jimenez, Berntsen

Her kan de se Vålerenga – Tromsø

Kampen starter klokken 20.00 på søndag og sendes på Eurosport Norge og Eurosport Player. For alle våre lesere som oppholder seg i utlandet eller som har VPN, kan kampen følges på livestream hos Unibet.com

Enga vinner dette målfattige oppgjøret

Det er en nokså åpen kamp ettersom begge lag sliter med å prikke formen, men vi tror Vålerenga gjør jobben innen dommeren blåser av. Skal Vålerenga ha en sjanse til å etablere seg høyt på tabellen, må de vinne hjemme og Tromsø har ikke det som må til for å vinne i Oslo denne helgen. Vi går for seier til Vålerenga og under 2,5 mål til en totalodds hos Betsson på 3.60.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler