Ny trepoenger til Tromsø mot Viking

alfheim tromsø viking spilltips

Viking er tilbake i Eliteserien og de fikk nettopp den starten de ønsket med seier i sin første kamp tilbake i det gode selskap. Etter 90 minutter sto det 2-0 på tavlen og Kristiansund måtte reise hjem med halen mellom beina etter å ha skapt bare tre sjanser. Etter en sterk innspurt i Adeccoligaen sikret Viking seg kvalikplass, til tross for at de gikk på hele ti tap gjennom sesongen. Gleden over å rykke opp etter bare én sesong var naturlig stor i Stavanger, men med heller få nye spillere i stallen tror vi de vil slite med å overleve i Eliteserien, og borte mot Tromsø, vel, der har de aldri trivdes spesielt godt.

Tromsø hadde en tøff sesong i fjor og selv om de i år stiller et ungt lag uten de helt store stjernene, forventer vi at de overlever i år også og med langt bedre margin. Viktige spillere som Gjermund Åsen (solgt til Rosenborg) og Tom Høgli (lagt opp) er borte, og Gutan er avhengige av å ta mange poeng hjemme på Alfheim om de skal klare seg gjennom sesongen. De fikk en flott, om noe heldig, åpning på sesongen med en sterk borteseier mot Ranheim sist helg. Stort snøfall preget kampen og mange tok til ordet for at kampen burde vært utsatt, men Tromsø trakk det lengste strået da Valakari satte inn 1-2 målet på overtid.

På søndag er det klart for årets første kamp på Alfheim og det er fullt mulig vi får nok et oppgjør preget av snømåking og rævafotball. Mange vil se det som en stor fordel for Tromsø om det blir mye snø siden de er langt mer vant med slike forhold, men med eller uten snø er Viking et lag Gutan har god kontroll på hjemme, og på de siste tre oppgjørene har Tromsø vunnet med sterke 8-2 i målforskjell. Historisk sett vinner Tromsø hjemme mot Viking, mens de taper borte og vi tror denne statistikken fortsetter på søndag i et tett oppgjør hvor du kan oppnå veldig gode odds om du kombinerer riktig.

Ingen grunn til å endre på noe

I dét overgangsvinduet stengte ved midnatt 1. April, var det ikke mye å høre fra verken Tromsø eller Viking. Viking rakk dog akkurat å forsterke laget med den unge Vidar-spilleren Jostein Ekeland (21). Det er en spennende signering, men noen debut borte mot Tromsø blir det neppe. Begge lag åpnet sesongen godt og det er liten grunn til å forvente videre endringer fra noen av lagene.

Forventet lagoppstilling Tromsø:

Kongshavn, Sokol, Wangberg, Jenssen, Pirinen , Antonsen, Gamst Ingebrigtsen, Valakari, Ingebrigtsen, Jimenez, Berntsen.

Forventet lagoppstilling Viking:

Austbø, Bjørshol, Hove, Andresson, Vikstøl , Thorstvedt, Fridjonsson, Ibrahimaj, Bytyqi, Høiland, Tripic.

Her kan du se kampen

Om du vil følge spenningen direkte, kan du se kampen på både Eurosport Pluss eller streame den på Eurosport Player.

Alle poengene blir værende i Nord

Begge lag er fulle av selvtillit etter tre poeng i åpningskampen og vi forventer at det kan bli en tett kamp i Tromsø på søndag hvor begge lagene finne nettmaskene. Tre poeng blir dog værende igjen i det høye nord hos Tromsø. Besøker du Unibet får du en flott kupong med 4,20 i odds på Tromsø-seier og begge lag til å score.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler