Tabelltips 2019 – Femteplass: Vålerenga

Tabelltips Eliteserien 2019 femteplass vålerenga

Åttendeplass og sjetteplass på de to første sesongene under Ronny Deila altså. Skuffende, både for alle som er glad i Vålerenga, men også for alle som er glad i norsk fotball. For vi trenger en klubb fra hovedstaden som et av lokomotivene i norsk fotball. Man trenger ikke å se lenger enn til våre naboland, der FCK og Brøndby pusher dansk fotball fremover, mens AIK, Hammarby og Djurgården fra Stockholm gjør det tilsvarende for svensk fotball.

Det har blitt en god del utskiftninger i Vålerengas tropp siden forrige sesong, og det blir spennende å se om det har forsterket laget eller ikke. Vi i Fotballkanalen tror det blir en sesong omtrent som i fjor.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 5

Det var en stor signering for Vålerenga når Adam Larsen Kwarasey kom fra Brøndby før forrige sesong, en mann med hele 24 kamper for Ghanas landslag. Men det ble ikke en like stor suksess som man håpet, Kwarasey var urovekkende utrygg og direkte svak i feltet i store deler av sesongen. Har tidligere vist at han holdet et meget høyt Eliteserie-nivå, og bør komme seg tilbake dit denne sesongen.

Forsvar – 5

Her har det blitt luftet godt i vinter. Amin Nouri fikk innvilget ønsket om å få dra på lån til belgiske KV Oostende, med opsjon på kjøp, det samme fikk Felipe Carvalho når Nacional fra hjemlandet kom på banen. Inn har man hentet Johan Lædre Bjørdal og den tidligere mexicanske landslagsbacken Efraín Juárez, to temposvake spillere. Enda mer ansvar hviler på Jonatan Tollås Nations skuldre i år.

Midtbane – 6

Her begynner det å bli en del rutine, og en lagdel vi tror kommer til å se enda bedre ut i år. Om Mohammed Abu fortsetter slik han gjorde etter at han kom tilbake i fjor sommer, og Erik Israelsson har fått en hel oppkjøring på seg til å bli kjent med Deilas spillestil, kan det bli bra. Magnus Lekven den som har vært i klubben lengst, men han skal kjempe om plassen i år. Har også Felix Horn Myhre i bakhånd.

Angrep – 7

Har en av Norges beste offensive spillere i Bård Finne. Sam Johnson har forsvunnet, og blitt erstattet med Matthias Vilhjalmsson fra Rosenborg. En annen type spiller som kommer til å bidra mer i det oppbyggende spillet for Vålerenga, men usikkert om det er en voldsom forsterkning. Inn har også Deyver Vega og Herolind Shala kommet. To spennende kreative spillere. Vålerenga stiller potensielt med en veldig forskjellig angrepstrio sammenlignet med fjorårssesongen.

  • Kan Vilhjálmsson bli toppscorer i Eliteserien 2019? Unibet gir 21.00 i odds for at nettopp det skjer!

Trener – 5

Har vist at han kan før i Eliteserien, men har enda ikke fått prosjekt Vålerenga til å fungere. Fikk det ikke helt til å stemme i Celtic, til tross for at han vant skotske Premier League. Har åpenbart problemer med å spesielt få den defensive strukturen til å stemme i Vålerenga. Trolig en av de trenerne i Eliteserien som er under størst press om resultatene uteblir de neste månedene.

Ressurser – 6

Klart en av Norges desidert største klubbene i Norge, og har en fordel av å være den eneste toppklubben i Norges hovedstad. Det er en fordel de ikke klarer å utnytte, og det kan nesten virke som det hemmer dem. Får de byens befolkning i større grad med på laget kan det bli skummelt for resten av Eliteserien. Der ligger det et voldsomt potensial. I tillegg har klubben et flott nytt stadion, og en OK økonomi.

Forventet foretrukket startellever

Kwarasey; Juarez, Tollås Nation, Bjørdal, Adekugbe; Abu, Israelsson; Shala, Finne, Ejuke; Vilhjalmsson

Overgangsvinduet

Urovekkende mange utskiftninger for et lag og en trener som klart har uttalt at kontinuitet er viktig. Johnson, Nouri og Carvalho, alle førstelagsspillere i fjor, har forsvunnet. Og erstatterne er ingen av dem klare forsterkinger i forhold. Spennende tilskudd i Vega og Shala, men ingen av dem har vist stabile prestasjoner over tid.

Oppsummering

Ett av lagene vi har hatt vanskeligst for å plassere på tabellen, kan havne på alt fra 13. til 3. plass. Det er så å si umulig å si om overgangsvinduet har styrket Vålerenga eller ei. Setter spørsmålstegn ved at klubben som har sannet så høyt om kontinuitet er så viktig ikke viser det i praksis. Men Vi har tro på midtbanen, spesielt Adu, og Finne kommer til å være svært viktig i det offensive spillet. Vi tror Vålerenga kommer til å gjøre det bedre enn de andre middelhavsfarerne, men man er ikke på nivå med landets fire beste lag helt enda.

  • Tror du Vålerenga kan blande seg inn i medaljekampen? Unibet gir 3.50 i odds for at Vålerenga havner blant topp tre!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler