Tabelltips 2019 – Sjetteplass: Tromsø

sjetteplass tromsø tabelltips 2019

Tromsø så lenge ut til å blande seg inn i medaljekampen halvspilt inn i forrige sesong, og det hele ble toppet med 2-1-seiren over Rosenborg. Men etter det gikk det meste galt for gutane, og man måtte til slutt nøye seg med en noe skuffende tiendeplass. Mye av grunnen er nok at Valakaris taktikk og formasjon til slutt ble litt for lett å lese for motstanderne, og ikke minst tapet av en skadet Runar Espejord.

I vinter har Gjermund Åsen forsvunnet til Rosenborg, i tillegg til at Tom Høgli har lagt opp. Men ellers er stallen stort sett den samme. En ung tropp, som har fått ett år mer til å tilvenne seg Simo Valakaris pasningsorienterte spillestil. Det kan bli interessant.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 6

Tromsø har en solid sisteskanse i Gudmund Taksdal Kongshavn, og den tidligere Vålerenga-keeperen er et klart førstevalg mellom stengene i TIL. Men han skal passe seg, for unggutten Jacob Karlstrøm klarte seg godt når han fikk smake på Eliteserie-spill i fjor, og om han fortsetter å ta steg har Tromsø to meget solide keepere i stallen.

Forsvar – 4

Simen Wangberg så lenge ut til å ville flytte på seg på tampen av fjoråret, men heldigvis for Tromsø signerte kapteinen ny kontrakt, og kommer også denne sesongen til å lede an i forsvaret. Man har mistet Magnar Ødegaard, men nyinnkjøpte Juha Pirinen er en spennende spiller. Anders Jenssen er hentet fra Tromsdalen, i tillegg til Artem Sokol som er på lån fra russiske Arsenal Tula frem til sommeren.

Midtbane – 6

Erfarne Morten Gamst Pedersen fortsetter sentralt på midtbanen for Tromsø, mens Robert Taylor, Lasse Nilsen og Marcus Pedersen kan bekle kantene. Kent-Are Antonsen kan brukes de fleste steder på banen og vil selvsagt spille en svært viktig rolle for laget også denne sesongen. Det mangler kanskje litt dybde sentralt, men alt i alt en spennende midtbane.

Angrep – 7

Om Runar Espejord holder seg skadefri så har Tromsø en av de mest spennende spissene i Eliteserien. Han er råsterk og har en god skuddfot, og kan fint score et tosifret antall mål for Tromsø i år om skadene uteblir. Som kompanjong på topp får han Mikael Ingebrigtsen, som har sett frisk ut etter at han kom tilbake fra det mislykkede oppholdet i svenske IFK Göteborg. Bryan Rojas fra Costa Rica er et noe uskrevet blad, men det virker som at Tromsø håper han raskt skal gi de andre spissene konkurranse.

Trener – 7

En av de mest spennende trenerne i Eliteserien. Simo Valakari kom inn som et friskt pust i 2017 og implementerte en helt ny spillestil i TIL. Viste seg etter hvert å bli svært vellykket. Ble nok avkledd en del i den siste halvdelen av forrige sesong, og vi forventer at Simo har en bedre plan B å ty til denne sesongen.

Ressurser – 4

Har slitt voldsomt med økonomien i det siste, og har ikke mye midler til å forsterke troppen, til tross for salget av Gjermund Åsen til Rosenborg. Får god og uunnværlig hjelp av bergenseren Trond Mohn, uten han hadde det sett betydelig mørkere ut i Tromsø.

Overgangsvinduet

Har mistet to store profiler i Gjermund Åsen og Tom Høgli, og har hentet inn relativt unge uskrevne blad. Vanskelig å si om de nye spillerne forsterker Tromsø noe voldsomt, men på papiret ser ikke Tromsø svekket ut. Kunne kanskje trengt en ny sentral midtbanespiller.

Forventet foretrukket lagoppstilling

Kongshavn; Jenssen, Wangberg, Pirinen; Taylor, Antonsen, Berntsen, Pedersen, Nilsen; Espejord, Ingebrigtsen.

Oppsummering

Om Tromsø viser det de gjorde første halvdel av forrige sesong kan det bli svært artig å være Tromsø-supporter i år. Er svært avhengig av en frisk Runar Espejord, som er dyktig både i det oppbyggende spillet og ikke minst til å avslutte angrepene. Kan blande seg inn i kampen om å bli toppscorer med litt stang-inn. Et par spennende unggutter som Valakari junior og Marcus Pedersen passer spillestilen godt, og som kan få sine store gjennombrudd denne sesongen. Om alt klaffer er vi helt sikker på at Tromsø blir å finne godt inne på øvre halvdel denne sesongen.

  • Unibet gir 8.00 i odds om du tror Tromsø klarer topp 4!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler