Tabelltips 2019 – Fjerdeplass: Sarpsborg 08

Eliteserien tabelltips Sarpsborg 08 2019

Med den sterke tredjeplassen og Cupfinaletapet i 2017 var Sarpsborg 08 klar for Europacupspill for første gang i klubbens historie i fjor sommer. Og for en måte klubben debuterte i Europa på. Først slo de ut både ÍBV, St. Gallen, Rijeka og Maccabi Tel Aviv i kvalifiseringen til Europa League, før man også imponerte i gruppespillet.

Der vant man blant annet hjemme mot belgiske Gent, og spilte to ganger uavgjort mot de svenske mesterne Malmö FF. Men fem poeng på seks gruppespillskamper var dessverre ikke nok, og det ble til slutt sisteplass i gruppen som også besto av Besiktas.

Men suksessen i Europa kostet, og det tette kampprogrammet, der Europa League ble prioritert, sørget for at det ble en nokså skuffende åttendeplass i Eliteserien i fjor.

Og dermed er det ingen Europacup denne sesongen, og når man i tillegg har beholdt de fleste av spillerne fra i fjor, er forventningene til Sarpsborg 08-suksess i Eliteserien høyere enn noensinne.

  • Tror du Sarpsborg 08 kan overraske alle og vinne Eliteserien 2019? Unibet gir 9.00 i odds for at det skjer!

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 6

Aleksander Vasyutin gjorde en meget god figur etter at han ble hentet til Østfold i fjor sommer, og bidro sterkt til at Sarpsborg klarte å kvalifisere seg for Europa League. Aslak Falch er andrekeeper, og er mer enn kapabel til å bidra om det trengs.

Forsvar – 7

Har tre solide norske stoppere i Jørgen Horn, Nicolai Næss og Bjørn Inge Utvik. I tillegg til to nyinnkjøpte utlendinger i Sheldon Bateau og Pablo Arboine, er Sarpsborg 08 godt dekket på midtstopperplass. Har i tillegg to meget solide backer i Jon Helge Tveita og Joachim Thomassen. Armin Askar er med fortsatt og kan vikariere på begge sidene.

Midtbane – 6

Ser litt svakere ut på midtbanen i fjor etter at Tobias Heintz dro til tyrkisk fotball. I tillegg er det et stort usikkerhetsmoment i hvor lenge Sarpsborg klarer å holde på sin beste spiller, Kristoffer Zachariassen. Fortsetter han i samme spor som de to foregående sesongene så forsvinner han til en betydelig større klubb i sommer. På kantene har man Jonathan Lindseth, Ole Jørgen Halvorsen og Kristoffer Larsen, i tillegg til Amin Askar.

Angrep – 6

Også her er Sarpsborg 08 svekket i forhold til fjorårssesongen. Patrick Mortensen dro hjem igjen til Danmark, nærmere bestemt Aarhus. Dermed mistet Sarpsborg sin klare førstespiss, og selv om Steffen Lie Skålevik er en god Eliteseriespiss er han ikke typen som leder en angrepsrekke. Man har også meget spennende typer i Lars Jørgen Salvesen og Jørgen Strand Larsen, og det kan absolutt tenkes at Skålevik blomstrer under tilliten han kommer til å få i Østfold.

  • Lie Skålevik som toppscorer? 14.00 i odds hos Rizk!

Trener – 7

Er det en som skal ha æren for Sarpsborg 08s suksess de siste sesongene så er det trener Geir Bakke. Han balanserer det å være hyggelig og jovial med autoritet på en fantastisk måte, og nyter god respekt i spillergruppen. Er alltid ærlig og svarer på det meste som måtte komme av spørsmål fra media. En av Eliteseriens aller beste trenere.

Ressurser – 7

En annen som skal ha mye av æren for at Sarpsborg har blitt et stabilt lag på Norges øverste nivå er sportssjef Thomas Berntsen. Har bygget et solid lag ut fra små ressurser, og har nå blitt den klubben i Norge som er best til å videreutvikle spillere. Har solgt for titalls millioner de siste årene, og er ikke lenger en klubb med begrensede midler. Har solid støtte i befolkningen i Sarpsborg by.

Overgangsvinduet

Nok en vinter med mange og spennende overganger for Sarpsborg 08. Kjenner man Thomas Berntsen rett kan de nok en gang ha skutt gullfuglen med kjøpene av Aboubacar Konté, Ismaila Coulibary og Pablo Arboine. Har ikke klart å erstatte Patrick Mortensen godt nok, men både Skålevik og Salvesen kan blomstre i Sarpsborg.

Forventet foretrukket lagoppstilling

Vasyutin; Tveita, Horn, Næss, Thomassen; Halvorsen, Nilsen, Zachariassen, Larsen; Skålevik, Larsen.

Oppsummering

Har klart å beholde brorparten av den stammen som har bragt dem suksess de siste sesongene, og skal absolutt være med å kjempe om medaljene denne sesongen. For første gang har man faktisk et forventningspress på seg, og med mange unge spillere kan det selvsagt slå begge veier. Ser litt tynnere ut på topp, men vi mener Sarpsborg 08 er det beste laget bak de tre klubbene som alle forventer skal kjempe om gullet.

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler