Tabelltips 2019 – Tredjeplass: Rosenborg

eliteserien tabelltips rosenborg 2019

Det kom som et sjokk på det fleste som følger norsk fotball når Rosenborg forrige sommer sparket trener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun. Rini Coolen tok over ansvaret midlertidig, uten at Rosenborg imponerte nevneverdig i høstsesongen.

Men Rosenborg er Rosenborg, og mye takket være rutine og vinnermentalitet stakk Rosenborg av med sitt fjerde seriegull på rad i Eliteserien. Men denne sesongen kan bli tøffere enn på lenge. Horneland har kommet inn med en helt ny spillestil, og Konkurrentene har forsterket troppene sine til kampen om gullet.

  • Vi publiserer tabelltipsene frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 8

Har Eliteseriens uten tvil beste målvakt. André Hansen kommer fra en fantastisk sesong i fjor, der han mer eller mindre alene reddet Rosenborg inn i Europa Leagues gruppespill. Nesten overraskende at han ikke ble solgt til en større klubb i januar, og det eneste som trekker poeng her er usikkerheten rundt om Rosenborg klarer å holde på han i sommer.

Forsvar – 7

Tore Reginiussen er muligens inne i sin siste sesong som stopper i Rosenborg, men holder fortsatt høyt nasjonalt nivå. Gustav Valsvik er hentet fra tysk fotball, men Even Hovland er nok fortsatt den foretrukne makkeren til Reginiussen. Har landslagsbacken Birger Meling som også kan forsvinne i sommer om han fortsetter å prestere på det nivået han har gjort de siste sesongene. Hedenstad har sett bedre ut enn han gjorde i fjor, men har tidligere vist at han kan være en av ligaens beste høyrebacker.

Midtbane – 7

Det er mye kvalitet i Rosenborgs midtbane, men ingen som virkelig skiller seg ut som en ener. Mike Jensen hadde en av sine svakeste sesonger i Rosenborg-trøyen i fjor og bør forbedre seg i år. Med seg har han flere spillere på omtrent samme nivå, og i tillegg er Gjermund Åsen hentet fra Tromsø. Han er en av ligaens beste spillere om han blir brukt riktig.

Angrep – 7

Har Eliteseriens mest profilerte spiller i Nicklas Bendtner, men han har hatt en trøblete oppkjøring med fotlenke. Derfor blir trolig Alexander Søderlund foretrukket i sesongstarten fremfor dansken som ble toppscorer i 2017-sesongen. Har flust med gode kantspillere, men flere av dem er svært skadeutsatt. Fått inn Akintola som var meget god i Haugesund forrige sesong.

Scorer Bendtner over 7.5 mål denne sesongen? 1.95 i odds hos Unibet for at det skjer!

Trener – 7

Eirik Horneland hadde en fantastisk sesong med Haugesund i fjor, men har over flere sesonger vist seg som en taktisk manager av aller høyeste klasse. Men Ingebrigtsen fikk i fjor sparken blant annet fordi Rosenborg ikke spilte nok underholdende fotball, spørsmålet er om Horneland klarer å få Rosenborg til å gjøre nettopp det. Det kreves mer enn disiplinert defensivt spill og effektiv angrepsfotball, på Lerkendal skal man bli underholdt også.

Ressurser – 8

Er Norges største klubb på alle området, også økonomisk. Har opparbeidet en solid økonomi etter den europeiske suksessen på 90- og 2000-tallet. Har også deltatt i flere Europa League-gruppespill de siste sesongene, uten at det gir like mye penger i kassen. Har Eliteseriens største stadion og mest trofaste tilskuere. Har midler til å forsterke og erstatte i sommervinduet om nødvendig.

10 dager igjen til jakten på denne starter igjen ?

Et innlegg delt av Rosenborg Ballklub (@rosenborgballklub)

Forventet lagoppstilling

Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Åsen, Konradsen; Akintola, Søderlund, Helland

Overgangsvinduet

Et noe skuffende overgangsvindu for Rosenborg. Er ikke forsterket særlig forsterket i forhold til i fjor, og laget ser per dags dato ikke godt nok ut til å kvalifisere seg for gruppespillet i Europa League. Gjermund Åsen er en fantastisk tilrettelegger, men det er usikkert om han får samme muligheter til å servere sine medspillere slik han ser ut til å bli brukt i Rosenborg. Valsvik er ikke en forsterking bak. Vi hadde ønsket å se flere signeringer som viser at Rosenborg mener alvor når de påstår de vil tilbake til Champions League.

Oppsummering

Rosenborg er ikke svekket fra i fjor, men heller ikke nevneverdig styrket. Det er ikke godt nok all den tid Molde og Brann begge har forsterket troppene sine. Det er også et usikkert om Eirik Horneland har det spillermateriale han trenger for å spille slik han ønsker. Og om han får det til, er det godt nok for et kravstort Lerkendal-publikum? Vi har våre tvil når det kommer til Rosenborg i år, og tror de havner bak både Molde og Brann.

  • Tror du Rosenborg forsvarer tittelen og tar sin femte strake Eliteserie-tittel? Unibet gir 1.95 i odds for Rosenborg som ligavinner.

Vi publiserer tabelltipsene frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler