Tabelltips 2019 – Ellevteplass: Ranheim IL

Tabelltips Eliteserien 2019 ranheim il

Noen andre konsekvenser suksessen har hatt for bydelsklubben fra Trondheim er interesse fra større klubber for deres spillere. Christian Eggen Rismark forsvant til Brann allerede i fjor sommer, mens Kristoffer Løkberg og Aslak Fonn Witry forsvant i vinter.

Det har ikke kommet voldsomt forsterkninger inn portene på EXTRA Arena i vinter, og forventningene til denne sesongen er derfor ikke voldsomt høye, til tross for den gode prestasjonen i fjor. Vi tror de fleste som er glad i Ranheim er fornøyd om man holder plassen.

  • Overrasker Ranheim nok en gang? Unibet gir 3.25 i odds for at Ranheim havner på øvre halvdel!

Fotballkanalens vurdering

Vurderingskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 6

Even Barli var en av Eliteseriens beste keepere, og en av Ranheims aller beste og viktigste spillere i 2018. Han må prestere minst like godt i år, for vi har en følelse av han han kommer til å få mer å gjøre enn det han gjorde i fjor.

Forsvar – 3

For i forsvaret ser det betydelig tynnere og svakere ut enn i 2018. Eggen Rismark forsvant som nevnt allerede i fjor sommer, mens Aslak Fonn Witry dro til svenske Djurgården i vinter. Det har ikke kommet inn forsterkninger av betydning, så det hviler mye ansvar på Daniel Kvande og Ivar Furu i år.

Midtbane – 5

Sammen med keeperplassen var midtbanen Ranheims beste lagdel i fjor. Har i vinter mistet Kristoffer Løkberg til Brann, og erstattet han med Adrià Mateo López. En annen type spiller enn Løkberg, spennende, men alt i alt er Ranheim svekket her. Magnus Stamnestrø og Magnus Blakstad nære plasser i startoppstillingen og vil trolig også få spille en del.

Angrep – 4

Her er ingenting forandret, Tønne på venstrekant var meget god i fjor, mens Michael Karlsen tar plassen sentralt, til tross for at han har vært en del skadet i oppkjøringen. Veteran Storflor har blitt med én sesong til, mens nyinnkjøpte Ivar Sollie Rønning er en meget spennende spiller.

Trener – 6

Årets trener i Eliteserien 2018. Svein Maalen og hans Ranheim-lag tok norsk fotball med storm med opprykket i 2017 og ikke minst den imponerende sesongen i fjor. Har en meget klar idé om hvordan laget han trener skal spille fotball, og Ranheim-laget fremstår meget trygt, uansett motstand, under hans ledelse. Fortsatt lite erfaring fra øverste nivå, blir spennende å se hvordan han og laget taklet den vanskelige andresesongen.

Ressurser – 3

Ranheim har Eliteseriens klart laveste budsjett, og opererer på et helt annet nivå enn alle de andre klubbene de konkurrerer med. Blir styrt under klare lavmælte prinsipper, og har blant annet budsjettert med nedrykk denne sesongen.

Forventet fortrukne lagoppstilling

Barli; Alseth, Furu, Kvande, Foosnæs; López, Dønnem, Reginiussen; Solbakken, Karlsen, Tønne

Overgangsvinduet

Et typisk Ranheim-vindu. Har erstattet erfarne profiler som har forsvunnet med spillere fra lavere divisjoner. Det kan slå begge veier. Vi føler det burde blitt hentet en del mer rutine inn i laget, spesielt til den bakre fireren som er tynt besatt av unge uerfarne spillere. Sollie Rønning er dog svært spennende og vil nok bite godt fra seg i Eliteserien i år.

Oppsummering

Det er klart for den berømte tøffe andresesongen for Ranheim. Og all historikk tilsier at det kommer til å bli tøft. I tillegg er laget svekket i forhold til i fjor, så dette blir en real manndomstest for Maalen og hans mannskap. Vi tror det blir en sesong på nedre halvdel, men Maalen er en mann med stor respekt i spillergruppen, og han kommer til å få det beste ut av en og hver av dem. Det tror vi er nok til å holde plassen også i 2019.

  • Tror du det blir for tøft for Ranheim denne sesongen? I så fall gir RIZK 2.55 i odds for direkte nedrykk!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler