Tabelltips 2019 – Førsteplass: Molde

tabelltips eliteserien molde

At det nå er klart at Ole Gunnar Solskjær er manager i Manchester United på permanent basis er nok en lettelse for alle i klubben. Nå kan Erling Moe konsentrere seg og planlegge for hele sesongen, og spillerne slipper å tenke på om deres tidligere trener kommer tilbake eller ikke.

Havnet til slutt kun fem poeng bak Rosenborg etter en meget sterk høstsesong, og har i vinter styrket stallen betraktelig. Kommer til å være med hele veien inn, og er den største favoritten til å vippe Rosenborg ned fra tronen.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 7

Andreas Linde er en av de beste målvaktene i Eliteserien, presterer alltid og gjør veldig sjelden tabber. Har potensiale til å bli enda bedre, og kommer etter alle solemerker til å ta enda nye steg i år. Er heller ikke særlig gammel, klart førstevalg foran belgiske Alex Kraninx.

Forsvar – 7

Her er Molde styrket i forhold til i fjor. Har hentet inn Martin Bjørnbak som et godt alternativ sentralt, i tillegg til Kristoffer Haraldseid. Sistnevnte var god for Haugesund i fjor og passer Moldes spillestil meget godt. Vegard Forren er fortsatt en av Norges beste midtstoppere, men har et forferdelig bunnivå.

Midtbane – 8

Forferdelig sterk midtbane, kanskje Norges beste. Det flyter over av gode spillere, og det eneste minuset er vel at det er umulig å bruke alle samtidig. Magnus Wolf Eikrem har fått en hel sesongoppkjøring med klubben, og er i form en av de klart beste spillerne i Norge. Har i tillegg fått inn Fredrik Sjølstad fra Kongsvinger. Han er duellsterk og var meget god i OBOS i fjor.

Angrep – 8

Var lenge det største usikkerhetsmomentet hos Molde, men fikk forrige uke inn Ohi Omoijuanfo fra Stabæk. En dyr mann men er en mann som kan bety forskjellen på første- og andreplass på tabellen. Scoret «kun» åtte mål for Stabæk i fjor, men kommer nesten garantert til å score flere mål som midtspiss i Molde. Har Knudtzon, Eirik Ulland Andersen, Eirik Hestad og Mathis Bolly som alternativer på kantene. Ulike spillertyper som kan brukes alt etter hvilken motstander som står på motsatt banehalvdel.

Trener – 6

Langt i fra den mest profilerte treneren i Eliteserien, men har vært med i gamet lenge, og kjenner klubben som sin egen bukselomme. Hovedtrener er selvsagt en ny rolle for han, men kan faget og Molde vil trolig ikke se voldsomt forandret ut i forhold til når Solskjær hadde ansvaret. Blir spennende å se hvordan han håndtere presset om det skulle bli mer motgang enn ventet.

Ressurser – 8

Vi kommer selvsagt ikke unna Kjell Inge Røkke når vi skal vurdere Moldes ressurser. Milliardæren har vært svært viktig for suksessen Molde har hatt de siste ti årene, og er en ekstremt viktig mann å ha i bakhånd. Men når det er sagt klarer Molde seg nå utmerket på egne ben. Har tjent titalls millioner på Europacup-spill de siste årene, og ikke minst på spillersalg. Salget av Erling Håland i fjor var svært innbringende, mens Ole Gunnar Solskjærs «overgang» til Manchester United også har sørget for klingene mynt i kassen.

Forventet startoppstilling

Linde; Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Haugen, Ellingsen, Eikrem, Aursnes; Hestad, Ohi, Andersen

Overgangsvinduet

Både telefon og faksmaskin har gått varm på Aker stadion denne vinteren. Har handlet ekstremt mye, og ser definitivt styrket ut i forhold til i fjor. Hålands overgang til Salzburg er selvsagt et tap, sportslig sett, men med Ohi inn har man sikret seg en av Norges beste målscorere. Ulland Andersen, Knudtzon og Bjørnbak er alle også gode tilskudd til en allerede solid stall.

Oppsummering

Spiller for spiller den beste stallen i Eliteserien, synes vi. Har ofte en trøblete start på sesongen, så om man for en gangs skyld får en god start på sesongen klarer vi ikke å se at hverken Rosenborg eller Brann skal klare å hamle opp med dette laget her. Et visst usikkerhetsmoment med ny hovedtrener, men Moe har vært med på dette før, i andre roller, og kjenner gamet.

Vi tror gullet havner i Molde!

Tror du også det? Unibet gir oddsen 3.15 på Molde-gull!

Vi publiserer tabelltipsene frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler