Tabelltips 2019 – Tiendeplass: Lillestrøm

tabelltips eliteserien lillestrøm 2019

Så sent som syv runder før sesongen var over lå Lillestrøm på nedrykksplass, og bare to runder før slutt var de gulkledde plassert på kvalifiseringsplassen. Men fire poeng i de to siste serierundene sørget for at man havnet på 12. plass, tre poeng over nedrykk.

Klubben sa farvel til klubblegenden Arne Erlandsen midtveis i sesongen, og inn kom svenske Jörgen Lennartsson. Han hentet blant annet Arnór Smárason fra Hammarby i Allsvenskan, et kjøp som skulle vise seg å bli svært viktig for å holde plassen. Islendingen scoret syv mål på 13 kamper, noe som blant annet vekket Vålerengas oppmerksomhet i vinter.

Men Islendingen valgte å heller skrive under ny kontrakt med Lillestrøm, og blir en av Lillestrøms viktigste spillere i deres 43. strake sesong på Norges øverste nivå.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 5

Til tross for at han startet noe trøblete i fjor, etablerte kroatiske Marko Maric seg etter hvert som et klart førstevalg mellom stengene i Lillestrøm. Er langt ifra en av de beste keeperne i Eliteserien, men om han leverer fra start av kan det bli en god del færre baklengs enn de 44 man fikk i fjor.

Forsvar – 5

Ikke minst på grunn av at forsvaret har sett bedre ut enn i fjor nå i oppkjøringen. Nyinnkjøpte Tobias Salquist ser ut til å ha fått skikk på sakene her, og vil sammen med evigunge Kippe utgjøre duoen sentralt i Lillestrøms forsvar. Dog ser det litt tynt ut på backplass.

Midtbane – 6

Erling Knudtzon er solgt til Molde, og han blir erstattet av Kristoffer Ødemarksbakken på venstre kant. En meget spennende spiller som endelig kommer til å nyte full tillit i LSK. Til venstre vil svenske Daniel Gustavsson ta plass, mens Pedersen og Dyer blir de to foretrukne sentralt. Generelt godt dekket i midtbaneleddet.

Angrep – 6

Lillestrøms sterkeste kort. Ekstremt viktig å få resignert Smárason. Sammen med Thomas Lehne Olsen kommer de til å stå for mange mål i den kommende sesongen. Men de skal helst unngå skader på de to, for bak dem er det ingen fullverdige erstattere.

  • Hos Unibet får du 21.00 i odds for Thomas Lehne Olsen som toppscorer i Eliteserien, og 2.20 i odds for at han scorer mer enn 9.5 mål!

Trener – 7

Jörgen Lennartsson er en trener med et godt navn i Norge, og ikke minst i Sverige. Vant Allsvenskan med Elfsborg tilbake i 2012, noe som var en svært imponerende prestasjon. Fikk det aldri helt til i fjor høst, og tok ikke mer poeng per kamp enn det Erlandsen gjorde på vårsesongen. Har nå fått satt sitt preg på laget over en hel sesongoppkjøring. Elsker fotball, og elsker jobben sin, noe som smitter over på alle rundt ham, ikke minst spillergruppen.

Ressurser – 4

Stabil Eliteserie-klubb over flere tiår, uten at det er ekstremt mye penger å rutte med på Åråsen. Gikk under budsjett i fjor grunnet sparking av trener og at man havnet på en lavere tabellplassering enn forventet. Det kommer ikke like mange mennesker på kamp som før på Åråsen, men har alltid en solid oppbakking, en av Norges beste.

Forventet lagoppstilling

Maric; Rafn, Salquist, Kippe, Mikalsen; Gustavsson, Pedersen, Dyer, Ødemarksbakken; Smarason, Lehne Olsen

Overgangsmarkedet

Mistet Knudtzon og Matthew i vinter, to store tap. Men har forsterket der det trengs mest, blant annet med en ny midtstopper. Smárason med videre også ekstremt viktig. Kunne trengt en back eller to til, i tillegg til mer bredde på topp. Men alt i alt godkjent.

Oppsummering

På papiret ser dette LSK-laget hverken bedre eller verre ut enn det gjorde i fjor. Men Lennartsson har fått en halv sesong pluss en hel sesongoppkjøring på å få laget til å spille den 4-4-2-fotballen han ønsker. Har et meget godt spisspar, et av Eliteseriens beste, og om dem leverer og holder seg skadefri vil Lillestrøm havne lenger opp på tabellen enn de gjorde i fjor. Vi tror det ender med tiendeplass.

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler