Tabelltips 2019 – Andreplass: SK Brann

tabelltips andreplass Brann

I hele 16 av fjorårets 30 Eliteserierunder var det Brann som lå på førsteplass på tabellen, og Bergenslaget var ubeseiret i de første 13 serierundene. Men Rosenborg-lokomotivet duret på utover høstsesongen, og helt på tampen ble man også forbigått av Molde. Dermed endte det som lenge så ut til å bli en gullsesong med et noe skuffende bronse for bergenserne.

I år har det vært en god del utskiftninger i troppen, men det som har kommet inn ser ut til å bli ganske klare forsterkninger. Og helt på tampen fikk man også inn det man i Bergen trolig ser på som den siste brikken i puslespillet, Veton Berisha.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 6

Kanskje den plassen det er flest spørsmålstegn ved før sesongstart. Nyinnkjøpte Holmen Johansen har ikke overbevist forferdelig i sesongoppkjøringen, men har vist tidligere i Sandefjord at han holder et høyt nivå i Eliteserien. Har en god back-up i veteranen og tidligere seriemester med Brann, Håkon Opdal.

Forsvar – 8

Etter vår mening det beste forsvaret i Eliteserien. Vito Wormgoor er en bauta, og med seg har han tre andre midtstoppere med litt forskjellige kvaliteter, men som alle har vist at de holder nivået. Acosta blir trolig den foretrukne makkeren til kapteinen. Ruben Kristiansen er kanskje Eliteseriens beste venstreback når han er frisk, mens estlenderen Taijo Teniste så å si aldri spiller en dårlig kamp.

Midtbane – 8

Ruben Yttergård kom midtveis i fjorårssesongen for å erstatte Sivert Heltne Nilsen, men hverken han eller Brann klarte helt å tilpasse seg hverandre. Nå har han fått en hel oppkjøring med laget, og det er tydelig at trener Nilsen har gjort de nødvendige taktiske endringene slik at Jensen i år blir brukt riktig. På de to plassene til hver sin side for seg er det flust med gode fotballspillere å velge i, nesten for mange. Haugen og Barmen var de foretrukne i fjor, har nå også fått Kristoffer Løkberg og Petter Strand som fullverdige konkurrenter.

Angrep – 7

Her hadde vi egentlig landet på en sekser, mest på grunn av at det har sett meget tynt ut, spesielt på kantene. Brann har kun hatt Gilbert Komsoon, poteten Gilli Rolantsson, en Petter Strand som egentlig er indreløpet og en skadet Ludcinio Marengo til de to kantplassene. På spissplass har de storkjøpet Daouda Bamba som leverte greit etter at han kom i sommer, men man forventer mer av 24-åringen i år. Helt på tampen har Brann hentet tidligere Viking-spiller Veton Berisha. Han kan spille både spiss og venstrekant, og vil dermed gi Brann nok dekning på kant, i tillegg til at Bamba får en reell konkurrent om spissplassen.

Trener – 8

Lars Arne Nilsen. Han tok over en klubb som lå nede med brukket rygg, midt på tabellen i OBOS-ligaen tilbake i mai 2015. Han tok Brann opp på første forsøk og til sølv i den første sesongen tilbake på Norges øverste nivå året etter. Har på kynisk og effektivt vis sørget for at Brann igjen er en toppklubb i Norge, og har de seneste sesongene også vist at han er villig og kapabel til å utvikle Branns spillestil. Tok Hødd til cupgull tilbake i 2012, klart en av de klokeste og beste norske trenerne.

Ressurser – 7

Har slitt økonomisk så å si siden forrige ligagull tilbake i 2007. For stor gjeld og store lønnsforpliktelser holdt på å drepe klubben, men etter nedrykket i 2014 har man gjort en solid jobb med å få skikk på økonomien. Er nå ikke lenger i rød sone, blir driftet godt og stiller med en helt ny tribune til første hjemmekamp i år. Har fortsatt ikke voldsomme muligheter til å gjøre egne innvesteringer, men har heldigvis Trond Mohn med på laget, den rike onkelen som senest sørget for at det ble mulig å hente Veton Berisha til Bergen.

Foretrukket startellever

Johansen; Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen, Haugen, Jensen, Strand; Komsoon, Berisha, Bamba

Overgangsvinduet

Som nevnt over har det blitt en god del utskiftinger i Brann-troppen i vinter. Men med spillere som Løkberg, Strand og Berisha inn ser laget klart styrket ut fra i fjor. Alle smarte kjøp som passer Nilsens spillestil, og det er tydelig at hovedtreneren har en solid finger med i spillet når klubben henter nye spillere.

Oppsummering

Alt i alt ser Brann bedre rustet ut for den kommende sesongen enn de gjorde i fjor, og den startet jo også ganske godt. Problemet tidligere har gjerne vært at Branns reserver ikke har vært gode nok når førstelagsspillerne har blitt skadet, nå ser det ut som man er solid dekket på alle plasser. Det kommer til å bli en kamp mellom Brann, Molde og Rosenborg. Vi tror Brann havner knapt bak laget fra rosenes by.

Vi publiserer tabelltipsene frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler