Tabelltips 2019 – Trettendeplass: Bodø/Glimt

eliteserien spilltips 2019 bodø/Glimt

For det så lenge ut til at Glimt skulle være ett av lagene som måtte ta den tunge veien ned i OBOS-forrige sesong. Avsluttet sesongen uten å vinne en av sine ni siste kamper, men uavgjort borte mot Rosenborg i siste serierunde sørget for at det til slutt ble en ellevteplass på tabellen, dog kun tre poeng foran Start på direkte nedrykk.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng

Målvakter – 4

I fjor starten han sesongen med å være benkevarmer, men tok etter hvert over rollen som førstekeeper. Den jobben gjorde Ricardo Friedrich såpass godt, og han er et klart førstevalg også denne sesongen. Har en del å gå på i feltarbeidet på dødballer, men har solide reflekser og er en god skuddstopper.

Forsvar – 3

Her ser det tynt ut, og fjorårets kanskje beste Glimt-spiller og kaptein Martin Bjørnbak har forsvunnet og ikke blitt erstattet. Reitan og Bjørkan er spennende backer, men om noen i forsvarsfireren blir skadet er det urovekkende tynt i rekkene.

Midtbane – 4

Trolig Glimts beste lagdel. Har nok folk å velge i, og ikke minst finnes det både muskler og teknikk. Patrik Berg var på vei vekk, men blir nå satset på sentralt på midtbanen. Med seg får han Moberg og Saltnes, mens hjemvendte Morten Konradsen er en god utfordrer. Ungguttene Tjærandsen-Skau, Evjen og Hauge er alle tre spennende.

Angrep – 4

Tapet av Fardal Opseth er et stort slag for Glimt, og det er helt tydelig at klubben fortsatt er på jakt etter hans erstatter. Har per dags dato ikke et fullgodt alternativ lengst fremme. Har dog meget spennende kanter, Zinckernagel var god på høyresiden i fjor. Har i tillegg fått inn Jens Petter Hauge fra Aalesund, som skal gi Anor Layouni god konkurranse på den andre siden.

Trener – 4

Bergenseren Kjetil Knutsen sitter trygt til tross for at det holdt på å gå galt forrige sesong. God 4-3-3-trener som er meget god på treningsfeltet. Har overbevist i pre-season, til tross for at han har mistet to av sine beste spillere.

Ressurser – 4

Helt midt-på-treet-klubb i norsk sammenheng når det kommer til ressurser. Har trolig midler nok til å hente en spiss som laget sårt trenger. Er en god stund siden klubben nøt suksess, og interessen rundt klubben lider av dette.

Forventet foretrukket lagoppstilling

Friedrich; Isodoro, Moe, Lode, Bjørkan; Moberg, Berg, Saltnes; Zinckernagel, Herrem, Layouni

Overgangsvinduet

Tapet av Bjørkan og Opseth er som nevnt tidligere ikke erstattet, men laget har i treningskampene i vinter klart seg godt uten. Vi blir overrasket om ikke spesielt sistnevnte blir erstattet. Jens Petter Hauge er et spennende kjøp.

Oppsummering

Om klubben klarer å finne en spiss som kan tette hullet som Opseth etterlot seg kan det bli spennende på Aspmyra denne sesongen. Om ikke ser ikke dette laget godt nok til å klare seg i årets utgave av Eliteserien. Bør unngå skader i det bakre leddet. Vi tror det kommer inn minst én forsterkning til før seriestart, som er nok til å sikre nok en sesong på Norges øverste nivå.

Tror du Bodø/Glimt kan rykke ned? I så fall gir RIZK 3.60 i odds på at nettopp det skjer!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler