Brann favoritter i hjemmepremieren og åpningen av ny tribune

Brann Strømsgodset live stream odds

Laget fra Bergen hadde en god sesong i fjor, men opplevde en formsvikt på høsten. Mangelen av en hel langside kan være en faktor som bidro til nettopp det. Nå står tribunen klar, og Brann kan skryte av å ha et fullverdig og lukket stadion. Men det er ingen garanti for sportslig suksess mot et godt Strømsgodset-lag.

SK Brann – Strømsgodset
Brann stadion, Bergen
Eliteserien, runde 2
Søndag klokken 20:00

Fjorårets bronsevinnere fikk ikke den beste starten på sesongen, da Odd stakk av med alle tre poengene i Skien forrige helg. Vito Wormgoor scoret hele to mål for gjestene, men to mål av Torgeir Børven og ett av Vebjørn Hoff sørget for at Odd vant 3-2.

Også Strømsgodsets første Eliteserie-kamp for sesongen endte med 3-2-seier til hjemmelaget, og i motsetning til Brann kunne Godset juble for alle tre poengene, da kampen mot Haugesund ble spilt på Marienlyst stadion i Drammen. Marcus Pedersen, Johan Hove og Mos sørget for Godsets mål.

Stjernekjøpet får trolig sjansen fra start

Like etter kampslutt på lørdag ble det klart at Brann hadde snappet opp tidligere Viking-spiller Veton Berisha. Det hadde lagt i kortene en stund, etter at det ble klart at Viking ikke hadde råd til 24-åringen, og når Molde, som var interessert, istedenfor hentet Ohi fra Stabæk.

Spilleren som står med fire landskamper for Norge kommer fra to år i Greuther Furth og ett og et halvt i Rapid Wien kostet bergenserne omtrent 6 millioner kroner.

På Brann-treningene denne uken har Berisha, som kan spille både spiss og kant, blitt drillet som midtspiss av Lars Arne Nilsen, og det ser dermed ut til at han skubber Bamba bort allerede i hans første mulighet fra start.

Sårt tiltrengt oppgradering

Brann var tvunget til å gjøre noe med den søndre tribunen, som var Brann stadions klart eldste. Enten måtte man oppgradere for titalls millioner, eller så måtte man bygge nytt.

Og svak klubbøkonomi sørget for at det ikke var mulig å bygge nytt på egenhånd. Det, kombinert med strenge kommunale reguleringer utelukket å bygge ny tribune med næringsvirksomhet.

Derfor endte man på en løsning der det har blitt bygget studenthybler over tre etasjer, som er solgt til studentsamskipnaden Sammen. Dermed har Brann gått i pluss når de nå har bygget ny tribune.

Tribunen har litt mindre kapasitet enn den tidligere søndre tribunen, men med områder dedikert til ståplasser kan Brann stadion ta omtrent like mye mennesker som for to sesonger siden, ca. 17 500.

Forventede lagoppstillinger

Brann: Johansen; Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen; Haugen, Barmen, Strand; Komsoon, Berisha, Bamba
Fravær: Yttergård Jensen (overtråkk)

Strømsgodset: Myhra; Vilsvik, Glesnes, Sætra, Parr; Tokstad, Sylla, Hove, Ringstad; Pedersen, Mos
Fravær:

TV og live stream

Kampen kommer til å være tilgjengelig på på Eurosport sine kanaler i Norge, og Unibet utenfor Norge.

Alt du behøver er en aktiv konto hos Unibet, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Oddstips: Brann vinner + Begge lag scorer

Brann knuste Strømsgodset sist de besøkte Brann stadion i fjor høst, og dette Brann-laget ser enda bedre ut den gangen. Har i tillegg fått inn Berisha, som gir en dy dimensjon i angrepsspillet.

Men Strømsgodset er ikke ufarlige, og kommer fra seier mot fjorårets fjerdeplasserte Haugesund. Har to meget gode spisser på topp, som gir store muligheter for bortemål søndag kveld.

Dog er vi relativt sikker på at Brann stikker av med alle de tre poengene.

Brann-seier og begge lag scorer gir oddsen 3.50 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler