Oddstips til alle kampene på Eliteseriens store festdag

16. mai 2019 spilltips

Som vanlig på 16. mai har de mest publikumsvennlige lagene fått hjemmekamp, det betyr at både Rosenborg, Brann, Viking og Vålerenga spiller hjemme. I tillegg får vi et nord-vestlandsk derby i Kristiansund og «slaget om Nord-Norge» i Tromsø.

Utsolgt Brann stadion

Vi starter i Bergen, der Brann har måtte utvide kapasiteten med ekstra ståplasser for å bøte på den store pågangen til oppgjøret mot Sarpsborg 08. Det er ventet opp mot 17 000 mennesker på Brann stadion torsdag kveld.

Det er to klubber som før sesongen begge ble sett på som medaljekandidater, men som har skuffet så langt i vår. Brann kommer dog fra en sterk borteseier mot Stabæk i helgen, mens Sarpsborg 08 tapte borte mot et annet lag som har skuffet så langt, nemlig Rosenborg.

Brann – Sarpsborg 08
Brann stadion, Bergen
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Brann-seier

Brann var gode mot Stabæk i helgen og tok en fortjent seier. Sarpsborg har ikke fått spillet til å sitte enda, og skal få det tøft på et Brann stadion som kommer til å koke i mai-solen.

Gjestene mangler Horn og Utvik i det bakre leddet pluss Vetti sentralt. Også Brann må klare seg uten sentrale spillere, i Barmen og Haugen.

Spill på Brann-seier til 1.81 i odds hos NordicBet!

Derby i Møre og Romsdal

Kristiansund har fått en god start på sesongen og står med fire seire av åtte mulige og en meget fin femteplass i ligaen. Men det er en svært tøff oppgave som venter på fotballens store festdag, når serieleder Molde kommer på besøk på Kristiansund stadion.

Molde har kun tapt én kamp så langt denne våren, og har vunnet hele seks av de åtte første seriekampene sine. Det sørger for at blåtrøyene leder serien alene på topp, tre poeng foran Glimt på andreplass.

Kristiansund – Molde
Kristiansund stadion, Kristiansund
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Molde vinner

Molde ser ut som den klart største gullkandidaten i Eliteserien i år, der Magnus Wolf Eikrem spesielt har stått frem med sine seks mål. Kristiansund har ikke gjort seg bort så langt, men skal slite i møte med Moldes stjernegalleri.

Og når oddsen på borteseier er på fine 2.04 hos NordicBet er vi ikke vanskelige å be.

Spill her!

Tabellnaboer møtes i Buskerud

Mjøndalen er tilbake igjen på Norges øverste nivå, og har absolutt vist at de har noe her å gjøre i starten av sesongen. Står med to av syv mulige seire så langt, noe som gir åtte poeng og niendeplass på Eliteserie-tabellen.

Nedenfor på tiendeplass finner vi ringrevene i Lillestrøm, som står med akkurat like mange poeng som sine motstandere torsdag, men med dårligere målforskjell.

Mjøndalen – Lillestrøm
Consto Arena, Mjøndalen
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Mjøndalen vinner

Lillestrøm har slitt på bortebane så langt denne sesongen, og står med ett fattig poeng på sine første tre bortekamper. Forrige bortekamp måtte Lillestrøm dra fra Bodø med hele 0-4 i bagasjen.

Mjøndalen kommer fra et knepent 0-1-tap for Molde i helgen, men vant sin forrige hjemmekamp 1-0 mot Stabæk. Vi tror et nærmest fullpakket Consto Arena gir Mjøndalen den energien de trenger for å slå et ikke veldig skummelt LSK-lag.

Spill på Mjøndalen-seier til oddsen 2.19 hos NordicBet!

Odd jakter serieledelse hjemme mot Ranheim

Et lag som virkelig har fått en god start på årets sesong er Odd, som mye takket være en Torgeir Børven tilbake i storslag er helt opp i ryggen på serieleder Molde.

Om Molde skulle tape mot Kristiansund og Odd vinne hjemme mot Ranheim er det derimot Skiensklubben som leder Eliteserien 2019.

Ranheim var det største overraskelseslaget forrige sesong, men i år har det gått litt tregere for Trondheims-laget. Torsdag kveld er de ganske klare underdogs på Skagerak Arena.

Odd – Ranheim
Skagerak Arena, Skien
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Odd vinner med (-1) handicap

Odd har virkelig vist at de kommer til å være en medaljekandidat denne sesongen, mye takket være en fryktinngytende angrepstrio i Sander Svendsen, Elbasan Rashani og Torgeir Børven.

Odd er langt ifra det mestscorende laget i Eliteserien så langt, men mot et Ranheim-lag som har sluppet inn flest mål i hele Eliteserien tror vi det kan bli både to,tre og fire mål for Dag-Eilev Fagermos menn.

Nordicbet gir 2.14 i odds for at Odd vinner med minst to mål.

Spill her!

Horneland møter gamleklubben på Lerkendal

I Trondheim er det klart for gjensyn med Haugesund-laget for Rosenborg-trener Eirik Hornelands del, da Rosenborg tar imot Haugesund på Lerkendal stadion.

Horneland har virkelig ikke fått den starten i Rosenborg som han trolig ønsket seg før sesongstart, og de siste ukene har vært preget av spørsmål om hans fremtid og ikke minst spørsmål om fremtiden til Nicklas Bendtner.

Bendtner ble vraket til den forrige ligakampen borte mot Lillestrøm i helgen, og er heller ikke med i kamptroppen til dette oppgjøret.

Rosenborg – Haugesund
Lerkendal stadion, Trondheim
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Rosenborg vinner

Det er ikke ofte man finner en såpass god odds som 1.90 på at Rosenborg vinner en hjemmekamp i Eliteserien. Men med dagens situasjon er det kanskje ikke så rart.

Vi tror Rosenborg løfter seg i dag, der Lerkendal for første gang for året blir noe i nærheten av utsolgt. Haugesund har vært svært varierende i starten av sesongen, og har tapt to av tre bortekamper så langt.

Spill på Rosenborg-seier til oddsen 1.90 hos NordicBet!

Kampen om Nord-Norge i Tromsø

De to lagene har fått to vidt forskjellige starter på sesongen, der Tromsø er tabelljumbo og Bodø/Glimt kniver med Molde i kampen om å lede Eliteserien.

Det er mange som lovpriser Simo Valakari for den type fotball han prøver å få sitt Tromsø-lag til å spille, men så langt har ikke spillestilen ført til de helt store resultatene i Nordens Paris. Syv kamper inn i sesongen ligger Tromsø helt sist på Eliteserie-tabellen.

Da går det betydelig bedre for Kjetil Knutsen og hans Bodø/Glimt-lag. Glimt startet forrykende og ledet ligaen i flere runder før det den siste tiden har blitt litt mer varierende resultater. Med seier i dette oppgjøret vil man klatre helt opp i ryggen på serieleder Molde.

Tromsø – Bodø/Glimt
Alfheim stadion, Tromsø
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Uavgjort

Tromsø har tapt tre av tre hjemmekamper så langt denne sesongen, og det begynner å se ut som en aldri så liten krise på Alfheim. Bodø/Glimt vant sin første hjemmekamp, men har siden tapt og spilt uavgjort mot henholdsvis Stabæk og Haugesund.

Vi tror «Gutan» tar seg sammen, og i det minste sikrer årets første hjemmepoeng mot rivalene fra Nordland.

Spill på uavgjort mellom Tromsø og Bodø/Glimt hos NordicBet til oddsen 3.45!

Vikings nye stjerne møter gamleklubben

Viking fikk en forrykende start på denne sesongen, og vant sine tre første kamper mot henholdsvis KBK, Tromsø og Brann. Og en av spillerne som utmerket seg i starten av sesongen var Kristian Thorstvedt, sønn av tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt.

Unggutten som kom fra Stabæk før forrige sesong, hjalp Viking opp igjen fra OBOS-ligaen på første forsøk, og har scoret tre mål så langt i årets Eliteserie.

De siste fire seriekampene har vært litt mer motbakke for Thorstvedt og resten av Viking-laget, med kun to poeng av 12 mulige.

Viking – Stabæk
Viking stadion, Stavanger
Torsdag klokken 18:00

Spilltips: Viking-seier

Stabæk kommer fra et 0-1-tap hjemme for Brann i helgen, i en kamp de var direkte svak i, bortsett de siste 20 minuttene. Viking på sin side har slitt med mye skader i forsvarsleddet de siste ukene, men har klart seg overraskende bra til tross for det i de to siste seriekampene.

Vi synes Viking har vist klart mest av de to lagene i starten av sesongen, og sørger for at alle tre poengene blir igjen på et solfylt og folkerikt Viking stadion.

Viking vinner gir oddsen 1.73 hos NordicBet!

Spill her!

Vålerenga tar imot et Godset-lag uten hovedtrener

Det kom som en stor overraskelse på de aller fleste da Bjørn Petter Ingebretsen i går meldte at han trakk seg som hovedtrener for Godset med umiddelbar virkning på grunn av helsemessige årsaker.

«BP» har vært hovedtrener for Strømsgodset siden i fjor sommer da Tor Ole Skullerud trakk seg fra jobben. Dette var andre gang han tok over ansvaret for Drammensklubben.

Det har ikke gått på skinner for Godset så langt i år, og denne nyheten var nok et slag i trynet for klubben. Assistenttrener Håkon Wibe-Lund tar over hovedansvaret inntil en ny hovedtrener er på plass. Bortekamp mot et VIF-lag i medgang på 16. mai blir litt av en debut for Wibe-Lund.

Vålerenga – Strømsgodset
Intility Arena, Oslo
Torsdag klokken 20:00

Spilltips: Vålerenga vinner med (-1) handicap

Selv om et lag i motgang som skifter trener ofte er et klassisk bananskall er ikke dette en slik situasjon. «BP» har ikke forlatt skuten på grunn av sportslig motgang, og det er vanskelig å si hvordan spillertroppen reagerer på dette.

Vålerenga har til tider sett meget god ut denne sesongen, og kommer fra en overlegen 5-1-seier borte mot Ranheim i helgen. Med spillere som Finne, Vega, Ejuke og Shala tror vi dette blir en komfortabel seier for hovedstadsklubben.

Spill på VIF-seier med -1 i handicap til oddsen 2.90 hos NordicBet!

Få 250 kroner ekstra i gratisspill på 16. mai!

Spiller du på 16. mai hos NordicBet får du 200 kroner ekstra i gratisspill, i tillegg til de opp til 1000 kronene du ellers får som ny kunde.

Registrer deg og spill nå!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler