Knalltøff russisk motstand i Moldes siste hinder før nytt Europaeventyr

Mål av Erling Braut Håland ganger to og Fredrik Aursnes sørget for 3-0 på Aker stadion og 3-0 sammenlagt mot skotske Hibernian forrige uke. Før det har Molde slått ut nordirske Glenavon 6-3 sammenlagt og albanske Laci 5-0 sammenlagt i kvalifiseringen for Europa League.

Zenit St. Petersburg – Molde
Krestovsksy stadion, St. Petersburg
Europa League-playoff, kamp 1
Torsdag klokken 18:00, norsk tid

Dermed er det kun ett hinder igjen for Ole Gunnar Solskjærs menn, men et hinder som ser bort imot umulig ut, til tross for at det bare er få sesonger siden Molde sto for flere bomber i samme turnering.

Zenit står med fire ligaseire av fire mulige, og topper den russiske toppserien så langt denne sesongen. Men etter hele 0-4 i bagasjen etter den første kampen mot Dinamo Minsk i den tredje kvalifiseringsrunden av Europa League så det helsvart ut for klubben før returoppgjøret på hjemmebane forrige torsdag.

Etter 90 minutter spilt på Krestovsksy stadion hadde derimot Zenit puttet like mange mål som det Dinamo Minsk hadde gjort på hjemmebane, og selv med et rødt kort klarte Zenit på imponerende vis å sende kampen ut i ekstraomganger.

Der scoret russerne likeså godt fire mål til, og det som så helsvart ut uken før var snudd til smått utrolige 8-5 sammenlagt mot hviterusserne. Et aldri så lite skremmeskudd til Molde der med andre ord.

Molde bør hvert fall være betydelig mer skremt enn det russerne trolig er når de ser Moldes prestasjoner borte mot Stabæk i helgen, en kamp som endte med et 1-3-tap. Vi både forventer og håper på et betydelig mer skjerpet Molde-lag enn det vi så på Nadderud søndag.

Lagnyheter

Zenit har legenden Yuri Zhirkov og VM-spissen Aleksandr Kokorin ute med skader, trolig til lettelse for Ole Gunnar Solskjær. I tillegg er Emanuel Mammana, Christian Noboa og Oleg Shatov ute med diverse skader.

Molde-treneren derimot har faktisk ingen skader å måtte ta hensyn til, og etter å ha hvilt et par førstelagsspillere i helgen bør det være en Molde-tropp godt rustet til kamp mot et skadepreget Zenit-lag enda ikke helt i 100 % kampform.

Forventede lagoppstillinger

Zenit: Lunev; Smolnikov, Ivanovic, Mevija, Nabiullin; Parades, Noboa; Mak, Erokhin, Driussi; Dzyuba

Molde: Linde; Gregersen, Gabrielsen, Forren, Haugen; Wolff Eikrem, Sarr, Hussain; Hestad, Håland, Cibicki

TV og live stream

Enn så lenge er det ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret i Norge, men Unibet kommer til å live streame kampen via deres live streamingtjeneste for kunder med en aktiv konto hos dem.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Vær obs på at IP-restriksjoner kan forekomme.

Oddstips

Man skal være objektiv, og til tross for at vi ønsker at så mange norske lag som mulig gjør det godt i Europa må vi innrømme at dette ser meget tøft ut for Molde, til tross for en god del skader i Zenit-troppen.

Russerne har imponert så langt i sin hjemlige liga, og måten laget slo tilbake på etter det grusomme 0-4-tapet i Minsk forteller mye om styrkene dette laget innehar, også mentalt.

Men til tross for at det med stor sannsynlighet ender med Molde-tap torsdag kveld, er vi optimistiske nok til å tro at moldenserne kan få sneket inn et mål, og dermed fortsatt ha muligheter i returoppgjøret på Aker stadion neste uke.

Vi går for at begge lag scorer til 1.92 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler