Nadderud klar for første kvalik-kamp – Stabæk og Aalesund kjemper om Eliteseriespill 2019

Nadderud stadion

Aalesund kjemper om å begrense turen ned til OBOS-ligaen til én sesong, mens Stabæk er klar for sin andre Eliteserie-kvalifisering på tre sesonger. I 2016 ble det 2-1 sammenlagt over Jerv.

Stabæk – Aalesund
Nadderud stadion, Bærum
Kvalifisering Eliteserien, første kamp
Onsdag klokken 18:00

Aalesund har allerede spilt to kamper i denne kvalifiseringen. Tredjeplassen i OBOS-ligaen sørget for hjemmekamp mot overraskelseslaget Nest-Sotra, en kamp som endte med 1-0 til tangotrøyene. Andre runde ventet vinneren av oppgjøret mellom Sogndal og Ull/Kisa, Sogndal ble slått 3-1 og dermed gjenstår to uhyre viktige kamper for Lars Bohinens menn.

Og det er helt klart gjestene det strutter mest selvtillit av. Fire seire på rad og fine 9-1 i målforskjell er status før turen går nedover til hovedstadsområdet.

Stabæk lå lenge ut til å havne på sikker plass i den siste serierunden, men en sen redusering av Mos Abdellaoue sørget for at det endte 2-2 hjemme mot Strømsgodset, og kvalifiseringsplassen var dermed Stabæks.

Bohinen møter sønnen

Lars Bohinen var som de fleste vet en av de største profilene på Drillos fantastiske landslag på 90-tallet. Han fikk 49 landskamper i tillegg til en flott klubbkarriere der han blant annet spilte for Young Boys, Nottingham Forrest og Blackburn.

Men etter hvert kan kanskje en ny generasjon nordmenn få glede av en Bohinen. For Lars sønn Emil er nemlig av flere svært lovende talenter i Stabæk-troppen, inkludert Andreas Hanche-Olsen, John Hou Sæter, Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet og Ola Brynhildsen.

Emil Bohinen har til sammen fått elleve kamper sentralt på midtbanen for Stabæk siden juni, tre av kampene for start.

Lagnyheter

Stabæk-trener Henning Berg må klare seg uten Hakon Skogseid som lider av en hofteskade som kommer til å holde han borte fra trening resten av året.

For Aalesund sin del er det ikke meldt om noen nye skader, og vi vil trolig se en lagoppstilling veldig lik den som slo Sogndal for én uke siden.

Forventede lagoppstillinger

Stabæk: Lillevi; Granli, Demidov, Hanche-Olsen, Moe; Brynhildsen, Børkeeiet, Keita, Nije; Boli, Ohi

Aalesund: Lie; Ramsteijn, Grétarsson, Lie; Arnarson, Brunstad Fet, Carlsen, Nenass, Hatlehol; Fridjonsson, Gueye

TV og live stream

Discovery har rettighetene til å sende Eliteserien og OBOS-ligaen i Norge, så kampen blir selvsagt å finne på deres kanaler. Du ser kampen på Eurosport Norge og på deres strømmetjeneste Eurosport Player.

Spilltips: Uavgjort

Aalesund er i god form, betydelig bedre enn Stabæks. Vi synes tangotrøyene også ser bedre ut på papiret, da spillere som Demidov og Ohi ikke har levd opp til forventningene i år. Stabæk må sette sin lit til Boli, mens Aalesund har to spisser som leverer for tiden.

Vi tror Aalesund holder Stabæk til uavgjort, det gir 3.35 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler