For andre sesong på rad må Rosenborg til Skopje i Europa League

Skopje er dog ikke Shkëndijas hjemby, og det kan tale til Rosenborgs fordel at kampen skal spilles på Philip ll Arena i Makedonias hovedstad, og ikke på deres hjemmearena Ecolog Arena i Tetovo.

Shkëndija – Rosenborg
Philip ll Arena, Skopje
Europa League-playoff, kamp 2 (1-3)
Torsdag klokken 20:15

Rosenborg var det klart beste laget forrige uke, og 3-1-resultatet kunne raskt vært enda bedre fordel Rosenborg. Det er det samme resultatet som i fjor mot Vardar, også fra Makedonia. Nå har trønderne et godt utgangspunkt, men Juniors scoring i det 76. minuttet gir Shkendija et større håp torsdag kveld enn om det hadde endt 3-0. Rosenborg-målene ble scoret av Jebali (11), Bendtner (15) og Levi (44).

I motsetning til de to andre norske lagene som fortsatt kjemper om en plass i Europa League-gruppespillet valgte Rosenborg og trener Rini Coolen å kjøre så å si det samme laget i ligaen i helgen som det han stilte med mot makedonerne forrige torsdag. Det endte til slutt med en målrik 4-3-seier til Rosenborg mot Strømsgodset på Lerkendal, og det blir spennende å se hvor stor påvirkning det har på Rosenborg-spillerne torsdag kveld.

Shkëndija vant sin ligakamp mot Belasica i helgen hele 4-1, men også de stilte med mer eller mindre det samme mannskapet som på Lerkendal. Seieren fører Shkëndija opp på en andreplass i ligaen etter tre spilte seriekamper.

Rosenborg kan møte flere europeiske topplag om de kvalifiserer seg, se hvem her.

Lagnyheter

Shkëndija har høyreving Marjan Radeski ute med en kneskade, 23-åringen er ikke ventet tilbake i spill før i mars neste år.

For Rosenborg sin del måtte Pål Andre Helland ut med nok en skade i seriekampen mot Strømsgodset i helgen, og det er forventet at han må tilbringe flere uker på sidelinjen. I tillegg er Samuel Adegbenro fortsatt ute med skade.

Forventede lagoppstillinger

Shkëndija: Zahov; Murati, Musliu, Adili; Stenio Junior, Alimi, Totre, Mici; Nafiu; Emini, Ibraimi

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Konradsen, Jensen, Lundemo; Levi, Bendtner, Jebali

TV og live stream

Enn så lenge er det ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret i Norge, men Unibet kommer til å live streame kampen via deres live streamingtjeneste for kunder med en aktiv konto hos dem.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Vær obs på at IP-restriksjoner kan forekomme.

Oddstips

Det blir snakket mye om bortemål i de europeiske cupene, og det er ikke uten grunn. Uten målet Rosenborg slapp inn på tampen forrige uke hadde gruppespillet så å si vært sikret, og Rosenborg kunne angrepet denne kampen med betydelig lavere skuldre.

Nå skal man være skjerpet, og et tidlig mål til vertene kommer til å sørge for at kampen lever helt til siste spilleminutt. Men et tidlig mål til Rosenborg vil gjerne ha en demoraliserende effekt for Shkëndija, og vi tror Rosenborg går for å drepe kampen så tidlig som mye.

Vi går for Rosenborg-ledelse til både pause og fulltid til fine 3.35 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler