Rini Coolens Rosenborg uten press hjemme mot RB Salzburg i Europa League

De to lagene møttes i Østerrike for to uker siden, i en kamp der Rosenborg ikke hadde en eneste ting å stille opp med, og gikk på et fullt fortjent 0-3-tap.

Rosenborg – RB Salzburg
Lerkendal stadion, Trondheim
Europa League, gruppe B
Torsdag klokken 21:00

Den gangen skulle Rosenborg møte Brann på Brann stadion i det som var en ren seriefinale i Eliteserien, og det er ikke vanskelig å se for seg at de fleste Rosenborg-hodene var fokusert på det oppgjøret.

Men RB Salzburg er gruppeleder med tre seier av tre mulige, blant annet en sterk seier borte mot RB Leipzig, og ville trolig hatt få problemer hjemme mot Rosenborg selv uten denne faktoren.

Kan ta «The double»

Men seriefinalen gikk godt, og etter 2-1 på Brann stadion og 3-1 hjemme mot Odd er nå seriegullet så godt som sikret. Ett poeng i de to siste seriekampene mot Start borte og Bodø/Glimt hjemme er nok for å sikre Rosenborgs fjerde seriegull på rad.

Og i midtuken forrige uke ble det i tillegg seier hjemme mot Start i semifinalen i Cupen, og Rosenborg har dermed store muligheter for å ta «the double» for tredje gang på fire sesonger.

Salzburg gikk hele åtte serierunder uten å avgi poeng i starten av sesongen, og etter to strake uavgjortkamper var de regjerende mesterne tilbake på vinnersporet i helgen da Mattersburg ble slått 2-1 på hjemmebane.

Dermed står østerrikerne med hele 35 poeng etter 13 serierunder, og har ikke mindre enn tolv poeng ned til LASK Linz på andreplassen på Bundesliga-tabellen.

Mer fra Europa League: Skandinavisk møte mellom Malmö og Sarpsborg klokken 18:55

Gjestene mangler to nøkkelspillere

Tore Reginiussen ble byttet ut ved pause mot Odd i helgen på grunn av en ankelskade og er ikke tilgjengelig til kveldens kamp. I tillegg er Jebali enda ute med en strekk.

For Salzburg sin del er Reinhald Yabo og Zlatka Junuzovic, begge midtbanespillere, ute med akder og ikke med troppen til Trondheim.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Hovland, Serbecic, Meling; Jensen, Konradsen, Lundemo; Helland, Bendtner, Adegbenro

RB Salzburg: Walke, Lainer, ramalho, Pongracic, Ulmer; Haidara, Samassekou, Wolf, Schlager; Gulbrandsen, Dabbur

TV og live stream

TV2 har rettighetene til denne sesongens utgave av Europa League, og dette oppgjøret kan du se på TV2 Sport 1 eller på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Oddstips: Hjemmeseier/Uavgjort

Odds

Bookmaker

Bonus

2.55

1000 kr

Det er ikke ofte man ser hele 6.00 i odds for hjemmeseier når Rosenborg spiller på hjemmebane. Men det er realiteten i dag, mot et meget sterkt RB Salzburg-lag.

Men vi har en magefølelse på at det kan løsne litt for Rosenborg i kveld, Seriegullet er så godt som sikret, Cupfinalen er én måned unna, og med ingen mulighet for å kvalifisere seg til sluttspillet har laget ingen press på seg i kveld. Vi går for enten Hjemmeseier eller uavgjort til 2.55 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler