Rini Coolens Rosenborg skal redde litt av verdigheten hjemme mot Celtic

spilltips rosenborg celtic

Det er sent på høsten og Rosenborg er klare for årets siste hjemmekamp på Lerkendal, men heldigvis for både publikum og de to lagene er det meldt plussgrader i Trondheim i kveld.

Vil du streame fotball ⚽? Gjør det hos Unibet!

Sett inn penger å spille for, og se store mengder fotball direkte!

Rosenborg – Celtic
Lerkendal stadion, Trondheim
Europa League, gruppe B
Torsdag klokken 18:55

Spill på kampen hos Unibet!

Men samtidig vil vi tro at Rini Coolens menn har lyst å revansjere den forferdelige starten de har hatt i Europa League-gruppespillet så langt, med fire meget fortjente tap av fire mulige.

Celtic på sin side kommer til Trondheim, for øvrig for tredje gang på under ett og et halvt år, med et reelt håp om å avansere til utslagsrundene på nyåret. De innehar tredjeplassen før denne gruppen, a poeng med Leipzig, men hele seks poeng bak uovervinnelige Salzburg.

Helland spares

På pressekonferansen i går la både Coolen og høyreback Eggen Hedenstad fokus på at det var viktig for dem å avslutte dette gruppespillet med et snev av verdighet, og forhåpentligvis vil vi se et offensivt innstilt Rosenborg-lag som virkelig kjemper for poengene. Den eneste som er sikkert at spares er Pål Andre Helland.

Brandon Rogers på sin side håpet på at Rosenborg hadde feiret seriegullet som ble sikret forrige helg i lang tid, med et glimt i øyet. Mer alvorlig la han vekt på kvalitetene som bor i Rosenborg-laget, og at ingen av de fem seneste oppgjørene mot trønderne har vært enkle.

Kapteinen tilbake i startoppstillingen etter skade

Kristoffer Ajer mistet de to siste viktige landskampene for Norge på grunn av et brudd i øyehulen, og er heller ikke klar for spill i kveld. Han er en av hele åtte skadefravær hos skottene, en skadeliste som også inkluderer Daniel Arzani, Marvin Compper, Kouassi Eboue, Cristian Gamboa og Mikey Johnstone i tillegg til Nir Bitton og Jozo Simunovic. Men én god nyheter er det for Rogers, og det er at kaptein Scott Brown er fit, men må nok belage seg på å starte på benken.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Hovland, Reitan, Gersbach; Jensen, Denic, Lundemo; Levi, Søderlund, Jebali

Celtic: Gordon; Lustig, Boyata, Benkovic, Tierney; McGregor, Ntcham; Forrest, Christie, Sinclair; Edouard

TV og live stream

TV2 har rettighetene til å sende Europa League i Norge denne sesongen, men dessverre vil de kun sende dette oppgjøret på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Spilltips: Under 2.5 mål

Det blir sjelden mye mål når disse to møtes, og de på de siste fem oppgjørene siden juli i fjor har det kun blitt scoret seks mål totalt. De to kampene på Lerkendal har endt henholdsvis med 0-1 i fjor og 0-0 i august i år.

Rosenborg har fokuset på cupfinale søndag, og trolig prøve å sikre seg en knepen seier eller å holde Celtic til uavgjort. Celtic bør vinne, men er nok meget fornøyd med en 1-0 eller 2-0-seier.

Vi går for under 2.5 mål hos Unibet til 2.15 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler