Gulbrandsen og RB Salzburg tar imot Rosenborg i Europa League i kveld

Søndagens kamp mot Brann på Brann stadion kan potensielt avgjøre om Rosenborg får Champions League-billett eller ikke neste år, mens en seier i kveld sørger for at Rosenborg enda er med i kampen om avansement i denne utgaven av Europa League.

RB Salzburg – Rosenborg
Red Bull Arena, Salzburg
Europa League, gruppe B
Torsdag klokken 18:55

Odds hos Unibet: 1: 1.16 X: 8.50 2: 16.00

Og med de to første gruppespillskampene i hodet, i tillegg til søndagens kamp mot Brann på Brann stadion, er det lett å se for seg at Rosenborg innser at det er langt opp til det nivået de ønsker å være på, og at det er dermed er helt naturlig å prioritere sistnevnte.

Rosenborg startet med et knepent tap borte mot Celtic, i en kamp der man var på hælene i store deler av oppgjøret. Den kampen ble etterfulgt av en forferdelig oppvisning mot RB Leipzig på Lerkendal, en kamp som endte med et 1-3-tap.

RB Salzburg har på sin side fått en mer eller mindre perfekt start på gruppespillet, med en meget sterk 3-2-seier borte mot Leipzig i den første kampen og 3-1 hjemme mot Celtic for tre uker siden. Tidligere Lillestrøm og Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen ble matchvinner i førstnevnte.

Med seier i kveld vil dermed Salzburg så godt som være klar for utslagsrundene. Forrige sesong karret østerrikerne seg helt til semifinalen av samme turnering.

Det er ikke bare i Europa League at det lugger litt for Rosenborg for tiden, også i serien er prestasjonene for tiden alt annet enn tilfredsstillende. Man har nå gått hele tre kamper på rad uten å vinne, sist 0-0 borte mot Lillestrøm.

Det har sørget for at Brann for alvor er med i kampen om seriegull igjen, og et eventuelt tap mot Brann på søndag sørger for at det er Rosenborg som er i utfordrerposisjon før de tre siste seriekampene i Eliteserien.

Salzburg har vært like suverene i hjemlig serie som de har vært i Europa League-gruppespillet så langt, og sto før denne helgen med ti strake seire av ti mulige så langt i serien.

Men lørdag ble det et skuffende 1-1-resultat hjemme mot Wacker Innsbruck, laget som ligger tredje sist på den østerrikske Bundesliga-tabellen. Til tross for et noe svakt resultat, det var den 50. strake kampen på hjemmebane uten tap for Salzburg!

Lagnyheter

Rosenborg kommer med en 19 mann stor tropp til Østerrike. Birger Meling, Jebali og Pål-André Helland har blitt igjen hjemme i Trondheim.

Førstnevnte på grunn av sykdom, mens Helland prioriteres til kampen mot Brann i helgen. Mike Jensen er derimot tilbake etter suspensjon, men ellers er troppen nær sagt som vanlig for trønderne.

Salzburg-trener, tyske Marco Rose, kan glede seg over en nærmest skadefri tropp, der kun tre mindre faste spillere er utilgjengelig. Det er Patrick Farkas, Kasper van der Werff og Darko Todorovic.

Forventede lagoppstillinger

RB Salzburg: Walke; Lainer, Ramalho, Pongracic, Ulmer; Haidara, Samassekou, Wolf, Schlager; Dabbur, Gulbrandsen

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Gersbach; Jensen, Denic, Lundemo; Levi, Søderlund, Adegbenro

TV og live stream

TV2 har rettighetene til denne sesongens utgave av Europa League, og dette oppgjøret kan du se på TV2 Zebra eller på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Oddstips

Rosenborg er så til de grader underdogs her, og det er svært vanskelig å finne argumenter for at trønderne skal få med seg noe som helst fra dette oppgjøret.

Trønderne har etter alle solemerker Brann stadion i tankene alle mann, og kveldens kamp kommer til å handle mer om brannslukking enn å kjempe om poeng og fortsatt sjans til å avansere i Europa League.

Salzburg puttet tre mål både borte mot Leipzig og hjemme mot Celtic, to lag klart bedre enn Rosenborg for øyeblikket. Vi kan ikke se store grunner for at de skal score minst like mange i kveld.

Salzburg scorer mer enn 3,5 mål: 2.88 i odds hos Unibet!

Odds

Bookmaker

Bonus

2.88

1000 kr

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler