Molde med gode muligheter for avansement til Europa League-gruppespill

Partizan Molde spilltips live stream

På grunn av rasistisk oppførsel fra publikum under Partizans forrige hjemmekamp i Europa League-kvalifiseringen mot Yeni Malatyaspor er klubben dømt til å spille sine to neste UEFA-kamper uten publikum.

Partizan Beograd – Molde
Stadion Partizana, Beograd
Europa League-playoff
Torsdag klokken 21:00

  • Spiller du Premier League Fantasy? Bli med i Unibets liga, der du kan vinne 6000 kroner kontant, hver måned!

En heksegryte, er klisjeen som hadde blitt brukt for å beskrive hva som ventet Molde i Beograd torsdag kveld, om det ikke var for straffen det europeiske fotballforbundet har gitt Partizan.

Og det beviste Molde at de takler dårlig forrige uke. De norske serielederne tok med seg en 3-0-ledelse fra første kamp på Aker stadion, noe som betød at hjemmelaget måtte score hele fem ganger om Molde klarte å pirke inn ett mål.

Men Molde så ukomfortable ut foran et fullsatt Kleanthis Vikelidis stadion, og etter 90 minutter sto det 3-0 til grekerne. Først på tampen av den først ekstraomgangen sørget Mathis Bolly for redusering, og Molde avanserte til denne kvalifiseringsrunden med et nødskrik.

Fire år siden forrige gruppespill

Det er nå fire sesonger siden sist Molde deltok i Europa League-gruppespillet. Den gang imponerte moldenserne stort, og vant sin gruppe foran storlagene Fenerbahçe, Ajax og Celtic, før Sevilla ble for sterke i først utslagsrunde med 3-1 sammenlagt.

Molde spilte også forrige sesong playoff etter å ha kommet seg gjennom tre kvalifiseringsrunder, men til tross for 2-1-seier hjemme mot Zenit St. Petersburg ble det ikke noe gruppespill, da russerne vant sin hjemmekamp 3-1.

Partizan deltok på sin side sist for to sesonger siden. Også de avanserte, via andreplass i sin gruppe som også besto av Dynamo Kiev, Young Boys og Skenderbeu. I 16-delsfinalen ble Viktoria Plzen fra Tsjekkia for sterke for serberne.

Forventede lagoppstillinger

Partizan: Stojković; Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević; Stevanović, Zdjelar, Šćekić, Tošić; Sadiq, Soumah

Molde: Craninx; Haraldseid, Gabrielsen, Forren, Haugen; Hestad, Aursnes, Wolff Eikrem, Hussain, Ohi; James

Spilltips: Begge lag scorer

Partizan er absolutt ingen drømmemotstander for Molde, til tross for at kampen blir spilt foran tomme tribuner. Det kan også være en fordel for hjemmelaget, som slipper det enorme presset fra kravstore hjemmefans.

Uansett skal Molde opp på et helt annet nivå enn det de viste i Hellas forrige uke, der laget slet voldsomt defensivt, spesielt bredt i banen. Man fant nok noe av flyten igjen imot Ranheim i helgen, hvor Leke James scoret to mål i kampen som endte 3-2 favør Molde.

Det er med andre ord ikke helt tett bakover, men kun tre ganger tidligere i år har Molde gått av banen uten å score selv.

Begge lag til å score: 1.95 i odds hos Unibet.

TV og live stream

Discovery har kjøpt rettighetene til dette oppgjøret, og kampen kan derfor ses på TV-kanalen MAX og strømmetjenestene Eurosport Player og dplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler