Kan Molde nedkjempe et Zenit-lag i gryende form?

Det var Eirik Hestad som scoret det første målet i den første kampen fra 16 meter via stangen og i mål, men Dzyuba, Zabolotny og Mevlja sørget for at Zenit tar med seg en relativt komfortabel ledelse til Aker stadion.

Molde – Zenit Saint Petersburg
Aker stadion, Molde
Europa League-playoff, kamp 2 (1-3)
Torsdag klokken 19:00

Hjemmelaget åpnet klart best i første omgang i den første kampen, men klarte ikke å putte ballen i mål. Utover i omgangen yppet Molde seg mer og mer, og etter 42 minutter sendte Eirik Hestad moldenserne i ledelsen. Molde fikk masse energi og selvtillit etter målet til Hestad, og dominerte kampen i starten av den andre omgangen.

Men utover i kampen så man at Molde ble mer og mer slitne, og etter 71 minutter utliknet Dzyuba til 1-1. Ni minutter senere sendte innbytter Zabolotny vertene i ledelsen, og ti minutter etter dette satte Mevlja hjemmelagets tredje for kvelden. Molde var bedre enn vertene i perioder, men alt i alt viste Zenit at de er et lag med betydelig bedre kvaliteter.

Ingen optimal oppkjøring

Molde sparte på langt nær så mange spillere i helgens seriekamp, kanskje fordi de ser på sjansene for å avansere som såpass små at det er viktigere å satse på Eliteserien. Men til tross for spillere som både Wolff Eikrem, Cibicki, Leke James og Hestad i startoppstillingen maktet ikke Molde å få noe som helst av hjemmemøtet med overraskelseslaget Ranheim. Når dommer Trygve Kjensli blåste av kampen sto Ranheim igjen som vinnere på Aker stadion med 3-2.

Zenit på sin side hadde få problemer når de møtte Ufa på bortebane i den russiske Premier Liga i helgen. Det endte til slutt med en 2-0-seier, og Zenit står nå med fem ligaseire av fem mulige så langt denne sesongen.

Her kan du se hvem Molde møter i et eventuelt gruppespill.

Lagnyheter

Ole Gunnar Solskjær kan glede seg over at hele troppen bortsett fra langtidsskadde Martin Ellingsen er skadefri. Så får vi se hvor friske og raske dem er med såpass mange kamper i bena denne sommeren.

For Zenit sin del er både Yuri Zhirkov, Oleg Shatov og Christian Noboa alle fortsatt skadet og utilgjengelige.

Forventede lagoppstillinger

Molde: Linde; Gregersen, Gabrielsen, Forren, Haugen; Wolff Eikrem, Sarr, Hussain; Hestad, Håland, Cibicki

Zenit: Lunev; Smolnikov, Ivanovic, Mevija, Nabiullin; Parades, Noboa; Mak, Erokhin, Driussi; Dzyuba

TV og live stream

Det er så langt ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende oppgjøret hverken på TV eller på nett. Romsdal Budstikke har dog sendt flere av de tidligere Europa League-kampene til Molde denne sommeren, og vi vil oppdatere om det kommer ny informasjon når det gjelder denne kampen.

Oddstips

Dette er en svært tøff kamp å tippe utfallet i. Molde har totalt sett vært meget gode i sommer, til tross for to strake tap i Eliteserien. Zenit på sin side har åpnet sesongen fenomenalt. Det eneste tapet så langt kom i bortemøtet med Dinamo Minsk, en kamp som endte hele 0-4. Men hva gjorde Zenit i returmøtet? Jo, de vant likeså godt 8-1.

Vi har troen på Molde, de har Norges kanskje beste stall spiller for spiller, men Zenit er rett og slett for gode. Derfor går vi for borteseier til meget respektable 2.10 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler