Ole Gunnar Solskjærs Molde med relativt lett motstand i EL-kvalikens andre runde

Nå er det tre sesonger siden forrige Molde-eventyr i Europa, men for et eventyr det var. Etter å ha blitt slått ut av Dinamo Zagreb i Champions League-kvalifiseringen ble belgiske Standard Liège beseiret i playoffen til Europa League, og Molde var klar for gruppespillet.

Her ventet en tøff gruppe bestående av Fenerbahçe, Ajax og Celtic, men etter imponerende resultater som 3-1 borte mot Fenerbahçe, 1-1 borte mot Ajax og seier i begge kampene mot Celtic vant Molde gruppen.

I den første utslagsrunden februar 2016 ventet Sevilla, og etter 0-3 i bortekampen vant Molde 1-0 hjemme mot det som til slutt ble vinneren av hele turneringen den sesongen.

Molde FK – KF Laçi
Aker stadion, Molde
Europa League-kvalifiseringen
Runde 2, kamp 1
Torsdag, klokken 19:00

Men skal man oppleve dette på Aker stadion igjen så må man altså forbi tre hindre til. Første hinderet skulle vise seg vanskeligere enn først antatt, da nordirske Glenavon vant det første oppgjøret i Nord-Irland 2-1, Erik Hestad scoret da Molde sitt mål.

Viktig med bortemål, men med hele 5-1 hjemme skulle det til slutt bli et komfortabelt avansement for moldenserne. Hele tre mål av Hestad i tillegg til ett hver av Etzaz Hussain og Babacar Sarr sørget for at det ble 6-3 sammenlagt.

Laçi på sin side avanserte fra den første kvalik-runden med en knepen sammenlagtseier mot kypriotiske Anorthosis Famagusta. Etter 1-2 borte vant albanerne 1-0 hjemme og gikk dermed videre på bortemål.

Vinneren av dette dobbeltoppgjøret møte vinneren av kampen mellom skotske Hibernian og greske Asteras Tripolis i den neste kvalifiseringsrunden.

Lagnyheter

Molde og Ole Gunnar Solskjær kan glede seg over en nærmest skadefri tropp, der Martin Ellingsen er den eneste som er utilgjengelig, han er langtidsskadet med en belastningskade. Stjerneskuddet Erling Braut Håland er hentet tilbake fra U19-EM til tross for at Norge skal spille avgjørende playoff mot England der en plass i neste års U20-VM er guleroten. I tillegg er Magns Wolff Eikrem hentet tilbake fra MLS, og han er umiddelbart klar for spill. Han starter trolig på benken for Molde i kveld.

For Laçi sin del er ikke kommet noen informasjon så langt, men vi kommer til å oppdatere her så snart det er tilgjengelig.

Magnus Wolff Eikrem - Ole Gunnar Solskjær Molde Europa League

Dette er tredje gang Ole Gunnar Solskjær signerer Wolff Eikrem, så det er liten tvil om at midtbanespilleren er en favoritt hos den nåværende Molde-sjefen. Her fra den gang han hentet ham til Cardiff City. Foto: Tim Ireland/PA Images

Forventede lagoppstillinger

Molde: Linde; Remmer, Gabrielsen, Forren, Haugen; Hestad, Sarr, Hussain; Brustad, Braut Håland, Chima Chukwu

Laçi: Selmani; Shtubina, Gjoni, Hoxhallari, Sefgjini; Jonuzi, Eller, Lushkja; Hadroj, Kendes, Uzuni

TV og live stream

Så langt er det ingen distributører eller bookmakere som har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret, så å dra til Aker stadion ser så langt ut til å være eneste mulighet.

Oddstips til kampen

Molde er temmelig klare favoritter, noe for eksempel oddsen hos Unibet på 1.15 viser. Borteseier gir hele 15.00 mens uavgjort har en odds på 7.00.

Med Braut Håland tilbake og Pawel Cibicki i bakhånd har Molde nok av spillere i troppen som kan finne nettmaskene, og vi tror Molde kan fortsette der de slapp mot Glenavon i forrige uke.

Vi går for Molde-seier med 0-2 i handicap til 2.16 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler