Alle gode ting er tre for Rosenborg? Møter Celtic borte i Europa League torsdag

De to lagene har møtt hverandre ved flere anledninger i Europa, og første møte var så tidlig som i 1972, da Celtic vant 5-2 sammenlagt i den andre runden av det som den gang het Europacupen.

Celtic – Rosenborg
Celtic Park, Glasgow
Europa League, gruppe B
Torsdag klokken 21:00

Resten av møtene har vært i nyere tid. I 2001/02-sesongen møttes de to klubbene i Champions League, og i slutten av storhetsperioden til Rosenborg endte det 0-1-tap på Celtic Park og med en 2-0-seier hjemme på Lerkendal stadion i Trondheim.

  • Se alle Europa League-gruppene her.

I fjor var Rosenborg Celtics nest siste hinder før Champions League-gruppespillet, og det ble en knepen 1-0-seier sammenlagt på veien til det som endte med en tredjeplass i CL-gruppen deres sammen med PSG, Bayern og Anderlecht.

Også i år ble Rosenborg slått på veien til Champions League, men denne gnag ble AEK Athen for sterke i den avgjørende playoff-runden. Og nå venter altså to kamper mer mot de regjerende norske mesterne for Celtic. De to andre lagene i Europa League gruppe B er de to Red Bull-lagene Salzburg og Leipzig.

I helgen vant Rosenborg en høydramatisk kamp mot Vålerenga foran et neste fullsatt Intility Arena i Oslo. Kampen så lenge ut til å ende med 2-2 og poengdeling, men Jebali, sommerens kanskje beste kjøp i Eliteserien, ville det annerledes. På en corner hele fem minutter på overtid knaller tunisieren ballen direkte i mål med vristen fra 12 meter, og Rosenborg er dermed fortsatt ligaleder med åtte ligakamper igjen å spille.

Celtic på sin side hadde ikke en like god bortekamp i skotsk Premier League, da man kun klarte 0-0 borte mot St. Mirren. Celtic er dermed hele fem poeng bak serieleder Hearts, som har vunnet alle sine fem første ligakamper.

Lagnyheter

Jack Hendry er tilbake i trening etter å ha vært ute med en ankelskade, men denne kampen kommer nok for tidlig for midtstopperen. Kristoffer Ajer ser ut til å dessverre måtte stå over grunnet et virus, mens Nir Bitton og Jozo Simunovic er begge usikre til oppgjøret.

Rosenborg og trener Rini Coolen må klare seg uten flere sentrale angrepspillere, som Nicklas Bendtner, Pål Andre Helland og Samuel Adegbenro, som alle er ute med skader. Det er ellers ikke meldt om nye skader i Rosenborg-troppen.

Forventede lagoppstillinger

Celtic: Gordon; Lustig, Hendry, Boyata, Tierney; Ntcham, Brown; Forrest, Rogic, McGregor, Edouard

Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Konradsen, Trondsen; Levi, Søderlund, Jebali

TV og live stream

TV2 har kjøpt rettighetene til Europa League denne sesongen, og denne kampen kommer til å bli sendt på hovedkanalen TV2 og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

  • Før oppgjøret mellom de to lagene i juli laget vi en liste over trenerne vi trodde er mest aktuell for jobben som Rosenborg-trener. Med suksess i Europa League og ligagull kan Coolen raskt ende opp med å få ansvaret permanent!

Sarpsborg skal også ut i Europa League-dyst i kveld, og har en minst like stor oppgave når de skal møte Besiktas på bortebane på en av de stadionene med høyest desibel-numre i verden.

Oddstips

Rosenborg var ikke langt i fra å være fullt på høyde med Celtic i de to tidligere møtene denne sesongen, og vi tror ikke det blir store skilnader denne gangen heller.

Skottene har mistet deres beste spiller, Dembele til Lyon siden forrige møter mellom de to klubbene, og formen har vært nokså varierende i starten av sesongen. Rosenborg på sin side har vunnet sine syv siste kamper i Eliteserien og Europa League-kvaliken.

Vi tror Rosenborg får med seg noe fra Celtic Park og går for uavgjort til 4.50 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler