Brann tar imot Shamrock Rovers i første oppgjør i Europa League-kvaliken

Brann Shamrock Rovers spilltips live stream

Torsdagens Europa League-kvalifisering inkluderer hele tre norske lag, inkludert Brann.

Vil du streame Brann – Shamrock Rovers? Gjør det med Unibet!

Sett inn kun 100 KR og se ubegrenset med fotball-kamper øyeblikkelig!

Etter en god 1-0-seier i det første oppgjøret i Slovenia skulle Brann bare sikre avansementet på hjemmebane i returoppgjøret. Slik gikk det ikke, Brann spilte en av sine dårligste kamper på år og dager og tapte 0-2. 1-2 sammenlagt og eventyret var over før det virkelig var begynt.

Nå skal den opplevelsen revansjeres, men motstanderne Shamrock Rovers er en tøffere motstander enn det Ruzomberok var den gangen, og Brann skal prestere betydelig bedre enn de har gjort de siste ukene for å få med seg et godt resultat til Dublin neste uke.

Brann – Shamrock Rovers
Brann stadion, Bergen
Europa League, 1. kvalifiseringsrunde
Torsdag klokken 19:00

Den gang startet Brann kvalifiseringen i den 2. kvalikrunden, denne gang starter bergenserne allerede i den første. Brann var seedet i trekningen, men trakk altså et av de bedre useedede lagene.

Irlands liga følger som i Norge kalenderåret, og Shamrock Rovers havnet på en tredjeplass i 2018-sesongen. Denne sesongen ligger klubben på en andreplass etter 24 spilte serierunder, bak ligaleder Dundalk.

Laget med like drakter som skotske Celtic spiller Europacup-kvalik så å si hver sesong, men kommer seg sjelden lenger enn den tredje kvalifiseringsrunden. For tre år siden ble det tap sammenlagt for Odd, men tilbake i 2011/12-sesongen klarte klubben å komme seg helt til gruppespillet.

To spillere har meldt forfall

Brann må klare seg uten to sentrale spillere på Brann stadion torsdag ettermiddag. Kaptein Vito Wormgoor har en kjenning i lysken, og Brann tar igjen sjanser med midtstopperen og hviler han til returmøtet neste uke. Den andre spilleren som ikke er aktuell til møtet med Shamrock Rovers er Kristoffer Barmen.

– Kristoffer Barmen har ikke trent denne uken. Han er ikke langt unna, men har en kjenning i skinken, så vi tar ingen sjanser med ham, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Bergensavisen.

Forventede startoppstillinger

Brann: Opdal; Teniste, Acosta, Eggen Rismark, Kristiansen; Ordagic, Y. Jenssen, Strand; Koomson, Bamba, Berisha

Shamrock Rovers: Mannus; Lopez, Grace, Bolger, Watts; Finn, Kavanagh, Clarke, Cummins, O’Brien; Byrne

Spilltips: Under 2.5 mål

Er det noe Brann ‘ikke’ har vært kjent for så langt denne sesongen så er det målrike kamper. Spesielt ikke hjemme på Brann stadion. I serien står Brann med fattige syv mål på åtte hjemmekamper, men målforskjellen er i pluss da de ikke har sluppet inn mer enn seks.

Men heller ikke Shamrock Rovers scorer mye mål for tiden. På sine fire siste kamper har de scoret tre mål. I helgen ble det 0-0 hjemme mot Sligo Rovers.

Legger man til at Shamrock Rovers trolig ønsker et godt resultat med hjem til Irland, og en kynisk Lars Arne Nilsen som heller holder smultringen enn å vinne 2-1 i et oppgjør der også bortemål er en faktor. Ja, da sier regnestykket få mål.

Under 2,5 mål gir fine 2.23 i odds hos Unibet!

TV og live stream

Både BT, TV2 og Unibet har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret. Kampen kan derfor ses på bt.no, TV 2 Sport, TV 2 Sumo og på unibet.com.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler