– DETTE BLIR VANVITTIG TUNGT, DET KAN JEG LOVE

På søndag braker det løs med OBOS-liga igjen, og for første gang noensinne skal det spilles OBOS-liga i Norges vestligste by, Florø.

Florø overrasket mange da de vant sin avdeling i 2. divisjon i fjor, når de nå skal debutere i OBOS-ligaen, skal de starte mot et av de aller beste lagene i Arne Sandstø sitt Jerv.

– Vi har rimelig god kontroll på hvordan Jerv spiller. Fotballen deres er ganske lik vår, og så er det et par spillere man må ha et ekstra øye til, sier Florø sin trener, Terje Rognsø.

Men selv om motstanderen er et av ligaens beste lag, så er det andre ting som spiller inn på hvordan serieåpningen blir i havgapet.

– Det er en del nedbør inn mot kampen, så gressmatta blir veldig tung å spille på. Denne kampen blir vanvittig tung for begge lag, det kan jeg love, fortsetter Rognsø.

Florø har hatt en varierende sesongoppkjøring rent spillemessig, men treningskamper legger ikke suksesstreneren spesielt vekt på, men det er en ting han har savnet i spillet:

– Treningskamper er treningskamper. Jeg leser ikke så mye i de, hverken våre eller Jerv sine. Det eneste jeg har savnet er en kynisme i spillet vårt, selv om det kanskje ikke er så rart at den mangler i ubetydelige kamper. Den må frem på søndag, slår Rognsø fast.

– Skal spille vår fotball

Selv om Rognsø er klar på de må ha et ekstra øye til spillere som Berglann, Danso og Ogungbaro, så vil ikke Florø-treneren tilpasse seg altfor mye.

– Vi vet om styrkene deres, og noen få justeringer blir det alltid inn mot ulike kamper, men jeg tror det er viktig at vi spiller vår fotball, og legger premissene, spesielt på hjemmebane.

Runar Hove har vært skadet store deler av sesongoppkjøringen, men er klar inn mot sesongåpningen. Etter det Fotballkanalen erfarer vil den unge midtstopperen starte mot Jerv. Fra før av er Luc Jeggo (mb) skadet, og i Østerrike for å bli undersøkt. I tillegg er Tord Hovden (mb), og nysigneringen Truls Hovland (mb) fortsatt ute med skade.

Les også: BEN WELLS VURDERING AV OBOS-LIGAEN

Jerv-trener Arne Sandstø har ikke svart på Fotballkanalens henvendelse.

Andreas Hopen

92 Artikler