DEILA SIGNERER TO NYE SPILLERE

(Foto: Digitalsport)

Etter hva Fotballkanalen erfarer offentliggjør Ronny Deila og Vålerenga signeringen av to unggutter fra egen stall i løpet av dagen. Den offensive midtbanespilleren Aron Dønnum(18) og høyrebacken Madhusan Sandrakumar(18) skal begge allerede ha skrevet under på en proff-kontrakt og tar dermed steget opp fra klubbens juniorlag.

De to unge talentene er allerede godt kjente navn for de som følger hovedstadslaget tett. Begge har i flere år vært sentrale brikker på klubbens junior og rekruttlag, som i år sikret rekruttene videre spill i 2.divisjon og juniorlaget et cupsølv for G19 etter en cupfinale hvor de tapte knepent for Molde etter straffespark-konkurranse.

I årets siste kamp fikk også Madhusan Sandrakumar den etterlengtede debuten i Tippeligaen.

– Šfå lov å debutere i Tippeligaen for Vålerenga var en utrolig fin opplevelse, og noe jeg kommer til å huske resten av livet. Det har jo vært drømmen helt siden jeg kom til klubben, sa han til klubbens hjemmesider.

Sandrakumar er en hurtig høyreback som har sine styrker 1 mot 1 både defensivt og offensivt. Han spiller sjelden en dårlig kamp og har potensiale til å bli en solid back for A-laget til VIF i fremtiden.

foto: Digitalsport Høyreback Sandrakumar i aksjon for VIF 2. (foto: Digitalsport)

Eidsvoll-gutten Aron Leonard Dønnum kom til VIF sitt juniorlag for ca tre år siden. I forbindelse med overgangen fortalte han følgende til lokalavisen Eidsvold Ullensaker Blad.

– Alle har jo en drøm om å spille på Barcelona eller i Premier League. Men nå er målet først å komme på A-laget.

Nå har første del av drømmen blitt til virkelighet for 18-åringen.

Dønnum er en spiller med X-faktor og figurerer som oftest enten som playmaker eller som høyrekant. Med sitt eminente skuddbein skjærer han ofte inn i banen for å fyre, noe som har sørget for flere spektakulære mål på langskudd de siste sesongene.

Med et følsomt venstrebein melder han seg også på i kampen om å få ta frisparkene til VIF i fremtiden.

foto: Digitalsport Aron Dønnum tar nå steget opp på a-laget. (foto: Digitalsport)

Begge spillerne har hospitert jevnlig med A-laget utover høsten og nå forventes det at både «Madhu» og Dønnum får spilletid i treningskampene som skal spilles i løpet av vinteren.

Etter å ha blitt kritisert for å hente unggutter fra andre lag fremfor å gi sjansen til sine egne, blir det nå spennende å se Kjetil Rekdal og Ronny Deila velger å satse på to som kommer opp fra egen junioravdeling.

Flere av de mest sentrale sisteårsjuniorene fra årets VIF 2-lag kan være aktuelle for andre klubber i området. Spillere som Mats Andersen(midtstopper, tatt ut på årets lag i Fotballkanalen), David Hickson(høyrekant) og Henrik Udahl(spiss) må jakte nye utfordringer om de ikke hører noe fra VIF-ledelsen innen kort tid.

Alle tre skal tidligere i vinter ha trent med 2.divisjonsklubben Skeid.

Fotballkanalen

268 Artikler